Pokud se dá za číslovku tečka, stane se číslovkou řadovou, takže to, co jsi napsala, se čte: "osmnáctý let". Nikde nelítej a drž se při zemi!
Sama za sebe ti můžu říci, že z dnešního pohledu jsem se stala dospělou v době, kdy jsem čekala druhé dítě. Naštěstí s tím samým mužem, s kterým jsem měla to první.
Když se moje dcera chystala na první víkend bez dohledu dospělých, vzala jsem ji ke svému gynekologovi a požádala pro ni o antikoncepci. Říkala jsem si, že raději o rok dřív, než o den pozdě.
Nech své rodiče, ať tvého kluka lépe poznají, určitě se o tebe pak nebudou tolik bát. Neměj jim to za zlé, dělají to z lásky.
Pokud Tě živí - tak co řešíš ?!! až se budeš živit sama, bydlet sama atd. tak vyskakuj !
18 let - to jsou tzv. "telecí léta"
Doufám, že to přežiješ v klidu i Tví rodiče
Milá slečno, nějaká domluva s rodiči je potřebná, nevím jak dnes, ale za našich mladých let to se zákazy někteří rodiče přeháněli a my jsme se pak horempádem okolo dvacítky brali, abychom už mohli bydlet spolu, protože společné bydlení před svatbou nepřipadalo v úvahu. Což taky nebylo ideální, ale tak to prostě bylo, měli jsme brzo děti a museli jsme stát na svých nohou a zvládnout to. Ale rodiče samozřejmě museli toho nastávajícího ženicha (nevěstu) znát. Nedivte se rodičům, mají o Vás strach. Je dobré, aby poznali Vašeho chlapce a zjistili, že mu můžou důvěřovat. Anebo zjistí, že není, jak bych to řekla, až tak vhodný. A rodiče vidí víc než Vy. Já dceru nemám, o syny jsem měla strach jiný - aby se někde nevymázli v autě a dokud jsem v noci neslyšela klapnout dveře, neměla jsem klid. Jen pro odlehčení: moje kamarádka, když zjistila, že její syn má slečnu, požádala svého muže (otce syna), aby ho poučil. A poslouchala tajně za dveřmi. Poučení znělo: No víš, Zdendo, to není jen tak, to není žádná sranda, s tím sexem opatrně, protože jak jednou začneš, tak už nemůžeš přestat :-))
No každá jsme žila a žijeme jinde a jinak. Já i všichni moji vrstevníci (spolužáci a hlavně spolužačky, kamarádky i známé věkově plus mínus nějakých pár let okolo mého věku), všichni jsme to měli jak píšu. Na vlastní byt jsme peníze v 19 letech neměli, všichni jsme žili v domě rodičů, maximálně jsme se přestěhovali do domu prarodičů (v 19 jsem šla bydlet za babičkou. aby nebyla sama), samozřejmě, že jak bylo po škole a nastoupili jsme do zaměstnání, přispívali jsme, povdávaly jsme se (kluci vrstevníci se ženili trochu později, ale většinou hned po vojně) a postupně jsme si postavili vlastní domy. S partnery (partnerkami) jsme chodili y /i celkem dlouho a ať vzpomínám jak vzpomínám, neznám nikoho, kdo by rodičům představil svého nastávajícího (nastávající) až při svatbě. A oproti dnešku jeden rozdíl - dnes požádá kluk holku o ruku a pak to solečně řeknou rodičům, že se budou brát (teda aspoň tady to stále tak probíhá). Tehdy jsme se samozřejmě domluvili, že se vezmem, ale pak mladí pánové přišli k rodičům své nastávající a požádali jejího tatínka. Co vím, tak tomu tak bylo u všech mých spolužaček, kamarádek i známých. Můj nastávající (dodneška manžel) přijel tehdy dokonce se svými rodiči slavnostně moje rodiče požádat o moji ruku (s kytkou vánoční hvězdy, protože jiné květiny nesehnal). A tatínek mu řekl, že ruku mu nedá, ať si mě vezme celou. Můžete se tomu divit, ale tak to tady chodilo (a dodneška chodí s tím rozdílem, že se mladí rodičů neptají, jen jim to slavnostně oznámí). Ale věřím, že u vás a u vašich vrstevníků tomu bylo jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
30. 3. 2021 12:01
Mohou mi rodiče, když mi už bylo 18. let, zakazovat jezdit a být se svým klukem?