Kam s nábytkem

• (neregistrovaný)

30. 3. 2021 19:08

Dobrý den,
    prosím o radu v nelehké situaci. Zitra se stěhuji dohodou z nájemního bytu (ztráta zaměstnání a návrat k rodičům), kterého součástí je nábytek, televize a další movité věci, které jsme si s bývalou partnerkou, ne manželkou, porůznu nakupovali v průběhu času. Majitelka bytu chce byt zcela prázdný, v původním stavu. Když odešla před 2 měsíci moje přítelkyně, nic si sebou nevzala s tvrzením, že nic nechce. Tento týden mě však poslala od advokáta předžalobní vypořádání a žádá zaplacení nějaké částky, věci nechce. Já o ty věci také nemám zájem a proto jí nic platit nehodlám. Asi to potom dá na soud a ten nějak rozhodne. Ač jsme to kupovali vždy napůl, ona to objednávala a platila ze svého účtu. Já jí dal na tu konkrétní věc vždy půlku v hotovosti. A já podobně z účtu zase platil nájem.

Můj dotaz v prekérní situaci tedy zní..." Co mám udělat s nábytkem, který je v tomto bytě a musím ho vystěhovat do zítřka (nájemní smlouva je na mě) a kam s ním? Mám strach, aby se po mě "nevozila", že jsem ho odcizil nebo nějak poničil. Já to ale nemám stejně ani jak odvézt, ani kde uskladnit a protistrana nekomunikuje...

Děkuji moc za jakoukoli rychlou radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 3. 2021 15:07

Anna Stránská (neregistrovaný)

Dobrý den, to tedy nemáte zrovna jednoduchou situaci. Pokud nábytek již nebudete potřebovat, tak bych se chtěla zeptat, zda ho nechcete nabídnout ke koupi? Zrovna sháníme postel, nějakou takovou https://www.aminabytek.cz/postele-z-masivu-borovice-120-200 Byli bychom schopni si dojet klidně ještě dnes. Jen tedy nevím odkud jste. Ale věřím, že by Vám mohl pomoci odvoz nějakých kusů nábytku. Máme k dispozici větší dodávku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).