Prosím poraďte. Jsem mladá, hloupá a nec
>>Zaměstnankyně, která je u firmy zaměstnaná od 01. 12.
>>2004 nastoupila 10. 10. 2005 MD. Napsala si žádost o
>>proplacení dovolené. Já žádám o radu, kdy se dovolená
>>může proplatit a na kolik dní má nárok. Tady je
>>seznam
>>jejích nepřítomností:
>>8.12.04 placené volno, 21.-31.12.04 neplacené volno
>>18.-24.01.05 nemoc, 25.03.-09.10. nemoc (rizikové
>>těhotenství).
>>Předem děkuji za odpověď.
>
>
>Prosím poraďte. Jsem mladá, hloupá a nechci udělat
>chybu.
Re: Prosím poraďte. Jsem mladá, hloupá a
mladá asi jste ale proč hned hloupá ??! každý jsme nějak začínali.
ale stejně si něco prostudujte :-)
pokud jsem dobře počítala - v r. 04 jí nevznikl nárok
r.05 zameškala 149 dnů, kráceno za zameškané dny o 3/12, nárok za r. 2005:
pokud nárok 25 dnů minus 3/12, tj. 6 dnů = 19 dnů,
Pokud nárok 20 dnů minus 3/12, tj. 5 dnů = 15 dnů
Zažádala před ukončením mateřské dovolené - to je podmínka !, to splnila, takže hned od ukončení, následující den jí poskytnete č e r p á n í dovolené na zotavenou v délce dle vašeho nároku v organizaci 19 nebo 15 dnů, poté nastoupí na rodičovskou dovolenou. O rodičovský příspěvek si ovšem může a ať to tak i udělá - zažádat již od toho samého dne, kdy začíná čerpat dovolenou - tak ji máte stále pod osobou za kterou je plátcem pojistného stát a nemusíte ji odhlašovat a znovu přihlašovat ze zdravotní pojišťovny. A poslední zmínka - dovolenou nelze matce již proplácet, musí čerpat - proplatit byste jí mohla pouze při ukončení pracovního poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 12. 2005 10:15
Zaměstnankyně, která je u firmy zaměstnaná od 01. 12. 2004 nastoupila 10. 10. 2005 MD. Napsala si žádost o proplacení dovolené. Já žádám o radu, kdy se dovolená může proplatit a na kolik dní má nárok. Tady je seznam jejích nepřítomností:
8.12.04 placené volno, 21.-31.12.04 neplacené volno
18.-24.01.05 nemoc, 25.03.-09.10. nemoc (rizikové těhotenství).
Předem děkuji za odpověď.