Každý občan si platí sociální pojištění.
Někteří ze svého, za některé to platí stát.
opět trefa vedle. pletete si zdravotní se sociálním.
Ano, správně. Sociální pojištění stát neplatí. To si musí každý sám, pokud nemá nějakou vyjímku.
Pro Nicka Martin. Mohu se zeptat na zákon a paragrafy, podle kterého musí sociální pojištění platit každý? A kde jsou také uvedeny Vámi uváděné výjimky?
podnikající starobní důchodce s nízkým příjmem sociální neplatí, z množiny pracujících a podnikajících osob.
aha, a mladý flákač, který žije z podpory rodičů snad platí? nebo paní v domácnosti? nebo ten, kdo nemá momentálně práci a na pracák se nepřihlásí?
Spíš mi šlo o ten zákon a paragrafy k Vašemu tvrzení "Každý občan si platí sociální pojištění."
Já jsem uváděl pouze ty, co pracují nebo podnikají.
POdle příkladu na začátku.
Samozřejmně neplatí děti, důchodci, nezaměstnaní, apod.
motáte se v tom jak špína v kýblu. co tak uznat, že jste tvrdil naprosté nesmysly? což u vás není neobvyklé :-(
k uvodnímu dotazu - společník s.r.o. dokládá příjem této svojí předmětné společnosti - Srovnávací období.
Nějaké jiné příjmy ctěného společníka - se nepřihlíží.
Že by s.r.o. fakturovala za plnění na základě dohody o provedení práce jsem ještě neslyšel. I když v čr je možné ledacos.
Připomínám že i "dohodář" může žádat o bonus. To že je zároveň společníkem nehraje roli.
Důležité je prokázat příjmy v Srovnávacím období.
přispěvovatel Martin má nízké zkušenosti s účetnictvím a daněmi.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
8. 4. 2021 13:44
Dobrý den,
musí být společník u s.r.o. sociálně pojištěný, tzn. mít příjem, ze kterého je odvedeno SP, aby mohl žádat o kompenzační bonus? Všechny ostatní podmínky splňuje, jen příjem má z dohody o provedení práce, ze které se SP a ZP do 10.000 Kč nesráží.
Děkuji za radu.