Hlavní navigace

Exekuce a RZ

  • (neregistrovaný)

    12. 4. 2021 8:18

    Dobrý den . Prosím o Váš názor. Zaměstnanec má několik exekuci na srážku ze mzdy. Přišly i ex. příkazy - přikázání jiné pohledávky. Co s nimi vím. Ale v jednom usnesení z jiné exekuce která na konci dlouhého seznamu exekucí - usnesení se týká změny nového zaměstnavatele je uvedeno nařízená exekuce srážkami ze mzdy se vztahuje i na dosud nevyplacené nároky povinného na výplatu vratitelného přeplatku na dani z příjmu fyzických osob po ročním zúčtování daně DPFO a pohledávky vzniklé z identického právního důvodu v budoucnu, které jsou rovněž součástí čisté mzdy. Docela i to zamotalo hlavu. S exekucemi nemám moc zkušeností. Jediný ex. příkaz který mám je na srážku ze mzdy a to ještě na předchozího zaměstnavatele. Nic o přeplatku. Mám za to, že dle tohoto usnesení bych mu to zaslat neměla. Usnesení je vydáno 3.10.2020. Moc Vás prosím o radu. Přeplatek má cca 10 tis. Zatím deponováno. Akorát nevím, kterému exekutorovi zaslat. A co vubec stím. Jesti si mám od exekutora vyžádat ex. příkaz kde je zveden i přeplatek z RZ. děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 4. 2021 9:07

      T. (neregistrovaný)

      Exekuce nemá nikdo rád. Nejspíše bych si je nejdřív seřadila dle přednostní/nep­ředností, poté dle data nabytí plné moci a poté dle doručení o přikázání jiné peněžité pohledávky resp. na vratitelné přeplatky z RZ. Jedna z nich určitě vyjde jako první, přednostní a s příkazem na přeplatek. A tam bych poté zaslala.

    • 14. 4. 2021 11:11

      irruenza (neregistrovaný)

      Děkuji. Seřazeno mám. Přikázání jiné pohledávky také.. jen k jedné exekuci která je 9. v pořadí je usnesení - změna plátce a tam je doplněno, že jsme povinni srážet i přeplatek z RZ.. Pokud by nebylo toto usnesení tak je mi vše jasné. Jen toto mě mate. Exekuční příkaz je na srážku ze mzdy, a k tomu usnesení o změně plátce mzdy s tímto dodatkem, který v exekuci není. Pokud bych měla brát v potaz i o toto usnesení tak je 1. v pořadí, i když ho poslali před podepsáním žádosti o RZ. Měla jsem ho poslat ať si udělá daně sám ..ach jo. Ani exekutorská komora se nevyjádřila jasně. Jen samé odkazy na judikáty..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).