Jak je to "uvedeno " je vcelku fuk. Podstatné je, jestli je to přiležitostná činnost, což podle mě by se dalo obhájit, že je. A pak je to osvobozeno. A co je osvobozeno, to se do DP neuvádí.
Katko2-pohybujete se v této oblasti? Protože pokud je to jeden typ za x let, pak ta osvobozena desítka ZDP / pokud se do osvobození vejde / by byla možná. Ale pokud je těch typů vice, tak už by to byl problém. Vidím něco podobného u realitních makléřů. A jsem zde s radami velice opatrná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 4. 2021 11:26
Dobrý den, prosím o radu: příležitostný příjem 1x za rok. Jedná se o vyplacenou odměnu za doporučitelský tip ve výši 19.087 Kč. Tzn. že se vejde do limitu, kdy nemusí zdaňovat. Tady nastává problém: přesto potřebuje tento příjem uvést do DP, protože v rámci svého zaměstnání je každoročně prověřován NBÚ. Výdaje oproti tomuto příjmu nemá. Máte prosím někdo zkušenoust, jak do DP tento příjem uvést, ale nezdanit? Mám DP vyplněno, ale místo vrácení přeplatku na dani nyní s tímto příjmem vychází daňová povinnost. Na potvrzení o přijaté částce (odměně) je uvedeno: TIP dle §10, odst.1, písm a) zák. o DPFO. Děkuji