Nárok na OČR není, pokud matka má nárok na PPM nebo rodičovský příspěvek. Musela by být nemocná, nebo by nebyla schopná se o dítě postarat anebo by byla v karanténě.
Pokud se jim teď narodilo mimino, tak si v období 6 týdnů od narození dítěte může požádat o otcovskou. Ta se vyplácí 7 dní.
Pokud má matka např. pět dětí a nebude je moci dát do školky, nebo v současné době do školy, tak bude mít 5 pečovatelek a všechny budou mít OČR?
Já mám tři děti a nikdy mě nenapadlo, aby v době, kdy byla školka zavřena (např. bylo vyvěšeno upozornění, že se ve školce maluje, nebo vyměňují okna, kdo má možnost, aby si dítě nechal doma).
A ani ve svém okolí neznám nikoho, koho by napadlo v takovéto situaci o OČR žádat.To jako matka, pokud není nemocná, více dětí nezvládne?
Péči o děti může zajistit matka, která pobírá PPM. Podle dedukce, že o dvě zdravé děti budou pečovat oba rodiče, a ještě požadovat zaplacení této doby musí být na tom stát asi dost dobře. Pokud by v rodině bylo více dětí, měly by tedy mít na podporu nárok další osoby pečující o děti, že.
Takových vyčů.ránků více a brzy nebude na zdravotnicetví, důchody, atp. Zákony by na toto měly pamatovat a nepodporovat takovéto nefachčenky.
Odpověděla jste a i teď odpovídáte špatně. Není pravda, že na OČR by měl nárok jedině kdyby byla matka nemocná nebo v karanténě. V uvedeném případu si otec může vzít na starší dítě ošetřovačku a nárok na ošetřovné má.
Dotaz byl na to, zda má nárok na ošetřovné. Odpověď zní - ano, má.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
14. 4. 2021 21:17
Dobrý den, už mi asi hrabe z ošetřovaček, ale prosím o ujištění.
Zaměstnanec má 2 děti, jeho přítelkyně porodila dítě 10.4.21, může si v dubnu čerpat na školkové dítě (nikoliv předškolák) OČR zaměstnanec?? Všichni jsou jedna domácnost.. Dle mého ano, ale budu ráda za názory.
Děkuji