Oproti zboží je Severní Irsko v případě služby pro účely DPH považováno za třetí zemi stejně jako zbytek Spojeného království
vy samozřejmě nebudete zdaňovat jako zboží z EU, ale jako služba ze třetí země.
ř. 12 a 43 a v KH A2 bez VAT v případě přijaté faktury
v případě vaší vydané faktury ř. 26 bez daně a mimo SH, mimo KH
To chňápu, ale když jsem naposledy účtoval tyhle dva, měly VAT number IExxxx, což je tuším normální Irsko, ne severní,
Jsa novouživatel Pohody - tohle už jsem objevil. Faktura se zaúčtuje jako by byla od neplátce (člení DPH - PN), pak se v menu Záznam vybere Vyměření DPH a přes dva automaticky vytvořené interní doklady se Vám to dostane do přiznání i do KH. Stejně se dělá přenesení na vstupu, dovoz.
jsem nováčkem co se týká zadání těchto faktur do Googlu a Facebooku do Pohody. a co dáte i do interního dokladu jako členění dph? netuším jaké je to irsko, ale pokud mám účtovat jako službu ze státu, který není v EU nevím co právě v pohodě zadat jako členění dph. A teď už je to asi jedno jaké to je Irsko, když není v EU a na služby, co vím, žádná dohoda neplatí.
Zkusím víc polopaticky - jestli mají přijaté faktury VAT Nr. IExxxxxx, jedná se o velké Irsko a to je pořád členský stát EU.
V Pohodě Záznam-Vyměřit DPH jenom zvolíte sazbu DPH a jestli máte plný nárok na odpočet, interní doklady se vytvoří automaticky. Když bude něco špatně, můžete je smazat a vyměřit znova.
Můžete zkusmo vyrobit i přiznání k DPH a KH a zkontrolovat, jestli tam přijaté faktury jsou, a pak to zase smazat, jestli ještě nemáte doúčtované celé období.
ano už jsem také zjistila, že Irsko je stále členem EU, myslela jsem, že není ani jedno už v EU. Nějak mě to zmátlo. Omlouvám se. To ano to vyměření vím jak se dělá, šlo mi čistě jen o členění DPH to se Vám automaticky správně nevyplní, ale pokud jde tedy o službu z EU tak by jak u faktury tak u interních dokladů mělo být tedy poskytnutí služby osobou reg. v jiném státě EU?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 4. 2021 14:46
Dobrý den, měla bych prosím dotaz ohledně reklamy od Googlu a Facebooku. Jelikož Irsko již není v EU jaké mám zvolit členění DPH u zaplacené reklamy jako plátce DPH? Děkuji moc