Kde jste hledala? Obchodní rejstřík? Notářské zápisy? Účetnictví minulých období?
A můžu mít ještě jeden dotaz prosím?
Dostala jsem ještě jednu společnost, která je úplně nová. Vznikla 10.12.2020 a my jim teď budeme zavírat rok a posílat přiznání. Tam mám zaúčtováno 701/411 základní kapitál a hází mi to chybu že nesouhlasí aktiva a pasiva. Co s tím prosím?
Nic jiného v té společnosti zatím účtované není a nebude v roce 2020.
Kája
A vy fakt jste účetní, něco o podvojnosti účetních zápisů víte ? 701 jen jen účet pro otevření účetních knih, ten pasivní účet 411 musí mít protiúčet v aktivech... a firma bez základního kapitálu mohla platně existovat ? ( vklady společníků do ZK musí být splaceny ve lhůtě uvedené ve společenské smlouvě nejpozději do 5 let od vzniku společnosti nebo od převzetí vkladové povinnosti za trvání společnosti )... tak být vámi dám od toho ruce pryč
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
16. 4. 2021 12:08
Dobrý den,
mám dotaz. Převzali jsme společnost, která existuje od roku 2005 a teď musím zaúčtovat základní kapitál. Jak byste to prosím zaúčtovali?
Normálně v Interním dokladu na 701/411 k 1.1.?
Účtuji v systému Pohoda.
Předem díky za pomoc
Kája