Domnívám se, že se bude posuzovat jako 2 nemoci. Zaměstnavatel bude znovu platit náhradu mzdy za prvních 14 dní izolace, zaměstnanci bude náležet bonus 370,-Kč za každý kalendářní den po dobu prvních 14 dnů izolace (max. do 90% průměrného výdělku) a náhradu můžete uplatnit prostřednictvím antiviru A. Ale počkejte ještě na názory ostatních. Já jsem měla opačný případ, kdy nejdřív byla izolace a pak běžná nemoc a náhrada se platila 2x.
Dobrý den, paní Jasná, já to tak taky udělala, ale volala paní z OSSZ, nebyla si tedy 100% jistá, ale řekla mi, že je to navazující. Připadá mi to jako nesmysl, ale nemůžu najít nic, čím bych jí to 100% podložila. Já měla jen karanténu, na to navazující izolaci a tam je od 1.3. změna, že je to navazující, i když loni to bylo jinak. Děkuji za reakci.
Já jsem teď sama prodělávala 6 týdnů covid, tak jsem nesledovala legislativu, takže to co jsem vám napsala, je jen můj názor. Vycházela jsem z případu, který jsem musela řešit, ale jak už jsem psala, byl to opačný případ.
Z naší OSSZ mi právě včera volala paní, co nás má na starosti, že si myslí, že by to měla být navazující PN a že nemá nárok na izolačku. Řekla jsem jí, že to ještě prověřím a dnes jí psala email, aby mi dala odkaz na to, z čeho tak usuzuje. Vy jste to tak řešili teď za březen po změně od 1.3.?
Mela jsem totožný případ a dala jsem správně navazující. Neboť v obou případěch se jednalo o klasickou nemoc. Nyní pozor: dva dny! po ukončení druhé DPN a odeslání HZUPN přišla do datovky změna, že se jednalo v druhém případě o izolaci. Než jsem to stačila "pobrat", volala paní ze sociálky, že jsou to dvě různé sociální události, čili v druhém případě takéž náhrada plus příspěvek - izolačka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
29. 4. 2021 6:03
Dobrý den, zkusím ještě tady poprosit o radu. Zaměstnanec byl nemocný od 14.2.2021-11.3.2021 (byl na operaci).
Od 12.3. má další PN – izolaci.
Budu posuzovat jako dvě PN a vyplácet od 12.3. bude nemocenskou zaměstnavatel? Děkuji za Vaše zkušenosti, řeším od včera a nikde se nemůžu dopátrat přesné odpovědi.