Postrádám základní informaci, a to tom, zda se jedná o zvyšování kvalifikace = zda zaměstnavatel uznal, že zvýšení vaší kvalifikace je v jeho zájmu.
Pokud ano, máte nárok na pracovní volno dle § 232 ZP.
Pokud ne, je na vás, zda zaměstnavatele požádáte o dovolenou nebo o neplacené volno. Ani jedno vám zaměstnavatel nemusí poskytnout.
Kdysi platilo nepsané pravidlo, že neplacené volno nelze poskytnout, nemá-li zaměstnanec vyčerpánu dovolenou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
29. 4. 2021 11:14
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem ohledně neplaceného volna. Jsem studentka denního studia na VŠ plus pracuji na plný úvazek. Nyní mám před státními zkoušky. Již rok mi v práci slinují, že mi dají měsíc neplaceného volna na přípravu a vykonání zkoušek. Nyní za mnou přišli, ať si na to vyberu všechnu dovolenou, že je dané že nejdřív musím vyčerpat dovolenou a pak až zažádat o neplacené volno. Jak to tedy je? Musím dle zákona vyčerpat nejprve dovlenou?
Děkuji