Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2021 13:17
Podával som priznanie za byt, pričom k nemu mám aj sklep ako nebytovú jednotku a garážové státie (formou podielu na spoločných priestoroch + právo využívať miesto). Všade som k tomu našiel našiel len toľko, že sklep je príslušenstvo bytu, ktoré sa do priznania nezahŕňa a rovnako ani garáž, pokiaľ ju nemám ako samostatný nebytový priestor. Do priznania som ich teda neuviedol.
Ozvala sa mi paní z finančáku, že mi v priznaní chýba garáž a sklep. Moje argumenty, že sklep je príslušenstvo k bytu a garáž je len právo využívať spoločné priestory odbila s tým, že to tak nie je a doplnila mi to do priznania.
Snažil som sa dohľadať nejaké argumenty z oficiálnych zdrojov, ale okrem rôznych "najčastejších otázok" a odpovedí v diskusiách som nič nenašiel.
Chcel by som sa teda spýtať, jak to v skutočnosti je a kde by som to prípadne mohol nájsť jasne v daňovom zákone?
Ďakujem.