Dobrý den, děkuji za odpověď, ale pořád tápu, zaměstnnaci jsou v pracovním poměru již několik let.
Definice "Jestliže zaměstnanec v rozhodném období neodpracoval alespoň 21 dnů, použije se pravděpodobný výdělek. Pravděpodobný výdělek zjistí zaměstnavatel z hrubé mzdy nebo platu, které zaměstnanec dosáhl od počátku rozhodného období, popřípadě z hrubé mzdy nebo platu, které by zřejmě dosáhl; přitom se přihlédne zejména k obvyklé výši jednotlivých složek mzdy nebo platu zaměstnance nebo ke mzdě nebo platu zaměstnanců vykonávajících stejnou práci nebo práci stejné hodnoty.“
Jenže tady nevím, zda-li mám použít hrubou mzdu, kterou mají dle mzdového výměru, nebo spočítané hrumé náhrady za leden až březen a vydělit tedy hodinami, které měli, ale neodrapcovali?
Jestli Vás tedy chápu správně, měla bych vzít jejich měsíční podle mzdového výměru a vydělit ji počtem pracovních h, které by byly v prvním kvartále, je to tak? Jde totiž o to, že tímto výpočtem jim vyjde průměr o 10 Kč vyšší, cca 108,5 Kč/h, než měli na náhrady v prvním Q, kdy to bylo cca 98,5 Kč, proto se mi to nezdá...jsem vážně bezradná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 5. 2021 13:20
Dobrý den, prosím o radu, jestli někdo nebude vědět...
Zaměstnanci jsou od prosince na překážkách na straně zaměstnavatele z důvodu omezení/uzavření provozu. V prosinci i v 1.Q roku 2021 nám program normálně spočítal náhrady (průměr) pro výpočet náhrad překážek. Nyní však, pravděpodobně právě vlivem toho, že zaměstnanci byly celý 1.Q na překážkách, Pamica najednou má nulový průměrný výdělek. Ještě jsem se s tím nesetkala...můžete mi prosím poradit, kde ho v programu zadám a jak ho spočítám, když "není z čeho"? Děkuji předem.