Aha, to jsem nevěděl, měl jsem zafixováno, že nesmí chybět žádné číslo z vystavených daňových dokladů. A kdybych ji nechal vystavenou a dopsal na ni, že bylo proplacení zamítnuto že by to taky šlo? Mám výpisy z účtu a je jasné, že mi uhrazena nebyla, platba nepřišla a od protistrany (firmy)vím, že ani neuhradí. Mám od nich ten email,
Upřesňuji. Jednalo se o provizi z affiliate programu. Bohužel jsem si nevšiml, že v podmínkách maji bod o tom ze nesmí proběhnout nakup ani blízké osoby. V systému jsem.po dosažení částky zadal žádost o vyplacení, přišlo mi ať vystavím na částku doklad, ten jsem vystavil, přišlo mi info o zamítnutí provize a že není nic ztraceno a mám zkontrolovat zda splňuji uvedené body, takže jsem se domníval, ze mam k částce přičíst DPH (původně jsem mel DPH zahrnuté už v te částce provizni) po opravě jsem.to opět nahrál do jejich systému a přišlo mi opět zamítnutí provize, kde byl vypsán důvod, ze šlo o porušení bodu v obchodních podmínkách, kdy není povolen nakup blízké osoby. Požádal jsem je tímto o zrušení provizního účtu, protože se mi takovýto přístup nelíbil. Neuvědomil jsem si, že došlo k porušení, kdyby mě to sdělili hned při žádosti o vyplacení, žádný daňový doklad bych nevystavoval. Proto jsem se začal domníval, že daňový doklad neměl být vůbec vystaven.
Dékuji
Nečetla jsem všechny Vaše reakce, ale tady platí přece pravidla, která jsou platná a vždy platná byla:
1. ve vystavených fakturách nemůže vzniknout žádná mezera, jinak kontrola z FÚ doměří podle pomůcky (z průměru vystavených faktur DPH i daň z příjmů!
2. pokud došlo k odeslání faktury, tak se vystaví OPRAVNÝ DAŇOVÝ DOKLAD ve stejné částce s mínusem - nová faktura s číslem. Tím se zamezí jiným spekulacím, které zde uvádíte! Tak vypadá správný postup!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 5. 2021 17:24
Dobrý den,
prosím o postup řešení. Vystavil jsem fakturu na provizi a firma mi sdělila že proplacení bylo zamítnuto pro porušení podmínek. Můžete mi poradit co s takovou fakturou teď? Jedná se o daňový doklad, jsem plátce DPH a vedu DE. Vystornovat, vynulovat? Vytvořřit si k ní opravný daňový doklad? Jde o směšnou částku 800Kč vč. DPH ale nějak bych to asi vyřešit dokladově měl. Pujde taková faktura do DPH? Nebo tím, že neměla být vůbec vystavena ji mohu nějak stornovat?
Díky za rady