Hlavní navigace

Koupě nemovitosti

  • (neregistrovaný)

    7. 5. 2021 20:40

    Dobrý den, prosím o radu. Kupuji menší chatu, ale koupě se komplikuje. Je to přes RK. Mám uzavřenou smlouvu o smlouvě budoucí kupní (Dohodu). A složenou zálohu. Pri podpisu mi makléřka sdělila, že je tam převod vlastníka a že je to v pořádku. Na nemovitosti nebyly dle katastru žádné závazky.
    Pak se RK udržela pár dní s dodáním kupní smlouvy. Mezitím mi makléřka slíbila, písemně do mailu, ne písemně do Dohody, (která v pondělí již končí, pokud nevyzvu prodávajícího k podepsání kupní smlouvy.), že Dohodu prodlouží, když to v pondělí nepodepíšeme. Také mi píše, že není nutné zasílat výzvu, jak je písemně uvedeno v Dohodě, že prodávající souhlasí s prodejem i s kupní smlouvou.
    Nevím zda je to platné, když je to v Dohodě písemně uvedeno jako moje povinnost.
    A aby problémů nebylo málo, při opětovné kontrole katastru je u nového vlastníka záznam exekuce.
    Takže teď nevím, jak může prodávající souhlasit se smlouvou, kde je odstavec o tom že nemovitost nesmí být zařízená závazkem (exekuci)-je tam i menší smluvní pokuta a možnost jednostranně odstoupit od smlouvy . Nevím ani zda je platná předkupní dohoda, ani zda o tom makléřka ví.
    A nevím, zda mi v pondělí nepropadne rezervační poplatek, když nevyzvu prodávajícího ke koupi. (i když mi makléřka tvrdí že nemusím.)
    Víte prosím někdo, jakým způsobem bych měl dále jednat?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 5. 2021 8:44

      xy (neregistrovaný)

      máte v tom peníze, takže právníka a určitě bych písemně vyzvala prodávajícího. Ovšem otázkou je, zda do koupě v této situaci vůbec jít, obzvláště s ohledem na naprosto neprofesionální chování realitky.

    • 8. 5. 2021 9:58

      katka2 (neregistrovaný)

      Obávám se, že RK ví přesně, co dělá. Protahuje sepsání KS, dokud nebude pozdě. A kupujícího chlácholí, že je vše v pohodě a žádný problém. Takže ano, právníka a to rychle.

    • 8. 5. 2021 10:31

      xy (neregistrovaný)

      kupovat nemovitost v exekuci není tak jednoduché, ale jde to. podle mě spíš hraje realitka o zálohu, protože pokud ke koupi nedojde z viny kupujícího, bude určitě nevratná. a tady kupující dle rad realitky nemá urgovat prodávajícího, takže by to bylo z jeho strany a realitka schlamstne zálohu, a nemovitost kupující uvidí max. na fotkách.

    • 8. 5. 2021 11:24

      HTML

      Klasické postupy Remaxu a pořád tam někdo podepisuje smlouvy, které jsou špatné. Od začátku je to podvod,

      - pri podpisu mi makléřka sdělila, že je tam převod vlastníka a že je to v pořádku. Na nemovitosti nebyly dle katastru žádné závazky. Toto vám musí doložit výpisem z Katastru, ne cosi říct

      - Pak se RK udržela pár dní s dodáním kupní smlouvy. Další chyba RK, hráli o čas

      - Mezitím mi makléřka slíbila, písemně do mailu, ne písemně do Dohody,
      další chyba RK sdělovat kupujícímu do mailu, že máte vykonat zásadní věc, mail se k vám nikdy nemusel dostat, a toto musí udělat RK

      podat trestní oznámení, od začátku je to špatně ze strany RK, která z vás tahá jen peníze, zápis o exekuci je jakého data?

      Praktiky Remaxu ap. podvodníků, které jen okrádají lidi

    • 8. 5. 2021 16:59

      Jan (neregistrovaný)

      Zápis je z 3.5.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).