Hlavní navigace

Kontrola na DPH

  • (neregistrovaný)

    8. 5. 2021 12:34

    Hezký sobotní den, měla bych na vás otázku. Mám mít kontrolu na DPH na měsíce březen, duben, květen 2019. Nevěděl by někdo zda na FÚ zanést doklady (vystvene, prijate) za tyto měsíce nebo přinést celý rok s tím, že si z toho ty doklady za požadované období překontroluji?

    Pěkně děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 5. 2021 16:06

      Mirek22 (neregistrovaný)

      Co Vám konkrétně napsali !!??
      DPH - to znamená - všechny FP, FV a doklady. kde jste uplatňovali DPH + evidenci pro daňové účely - aby byl jasný výpočet DPH + KH
      - ovšem pokud jste v tomto období uplatňovali i DPH z jiných měsíců nebo let
      DPH lze uplatnit během 3 let - takže to budou chtít určitě taky
      - nám FU sdělil DPH + daňové doklady - tím pádem kontrolovali všechno
      DPH, DzP, DzPPO

    • 8. 5. 2021 16:53

      Helena (neregistrovaný)

      Konkrétně že máme předat ke kontrole veškeré doklady za tato obdobi. DE si vedu pouze v excelu, tzn. Mám tabulku rozdělenou na měsíce a tam uvedeno, co do kterého měsíce bylo zahrnuto (kdy odvedeno nebo narokováno) pokud jsem uplatnovala DPH za nějaký předchozí měsíc mám jej uveden v měsíci kdy kam datumově spadal ale s poznámkou že DPH uplatněno v měsíci xxxx.... (možná by bylo praktičtější ty uplatňovanř faktury zakládat dle nárokování si DPH zpět, nikoliv dle data přijetí/vystavení).

      Zda se nosí ale celý šanon dokladu nebo jen povytahuju ty za požadované 3 měsíce + případně ty dodatečně uplatněné, jsem se nikde nedočetla. K té evidenci stačí teda vytisknout ten excel roční (rozdělený podle měsíců)? Zapisuju tam č. Fa, VS, částka základ, DPH, s DPH, Datum vytaveni a DUZP a poznámku ve kterém měsíci jsem buď DPH přiznávala nebo uplatňovala. Možná existuje nějaký vzor jak to správně evidovat?

      Pokud jsem v jednom měsíci měla smlouvu na dohodu za odměnu do 5tis a žadnou daň jsem z toho neodváděla, protože je ve smlouvě uvedeno že odvody z toho hradí zaměstnavatel, tak i tu mám přiložit?

      Můžu se zeptat co přesně u každého dokladu zkoumají?

      Děkuji.

    • 9. 5. 2021 12:01

      Mirek22 (neregistrovaný)

      já bych dal jen ty 3 měsíce co chtějí a hotovo
      jinak se budou "šťourat" ve všem, protože se nudí....a chtějí dokázat jak jsou potřební

    • 9. 5. 2021 18:11

      Helena (neregistrovaný)

      To si právě taky říkám, že bude nejlepší vyjmout pouze ty 3 měsíce a předat,pokud by něco chybělo, snad by si řekli co jim chybí nebo se nezdá. Vytisku excel s evidenci dokumentu ta tyto 3 měsice, dokumenty přiložím a uvidíme.

      Moc děkuji. Myslím, že mám vše v pořádku ale stejně mě to trochu znervóznělo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).