Dobrý den... v rychlosti jsem chybně uvedla, v dopisu odešlo zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Vím, jak to všeobecně chodí, akorát tento náš případ s vystavením neschopenky a firma se doví až dojde od OSSZ do datovky o 2 dny později....... popsala jsem to. Je možné odpovědět konkrétněji na můj dotaz. Děkuji moc.
Janek..
Zrušení nastává dnem převzetí nebo doručení. Teď už podle všeho budete muset zrušit až po 14 kalendářních dnech nemocenské.
Tak to by už chtělo vyšší IQ... To by se měl poslat nejdřív dopis, že rušíme neplatné zrušení a pracovní poměr pokračuje? Pak poslat to platné zrušení. Nebo poslat celkem jeden dopis, kde oba se dají dohromady jako vysvětlení a současně zrušení k 14 dni neschopenky včetně.
Děkuji, pokud odpovíte někdo.
Janek..
Zrušení PP ve zkušební době nelze vzít zpět ( takové právní jednání je možné jen u výpovědi, a to se souhlasem druh smluvní strany).
I když právní jednání směřující k rozvázání PP vykazuje vady, PP na jeho základě skončí, pokud k žalobě jedné ze smluvních stran o neplatnosti jeho rozvázání nerozhodne soud.
Takže nic nelze vzít zpět, nic nelze zahodit, nic není třeba vysvětlovat (to si nechte na případný soud).
Jen podotýkám, že k případnému mimosoudnímu narovnání by bylo zapotřebí, aby soudní řízení bylo zahájeno, bez něj to nejde.
Pokud jde o IQ, stačí umět číst. Jako čtivo se nabízí zákoník práce, vše je tam srozumitelně popsáno.
Děkuji moc. Musím si tedy připravit nové zrušení pracovního poměru ve zkušební době a poslat poštou. Zrušení vystavit k poslednímu dni neschopenky? Začátek 10.května pondělí a konec neděle 23. včetně. Nebo přidat radši i to pondělí, 15 den. Pak poslat na OSSZ odhlášení, ale OSSZ jí bude dál platit? Poslat i přílohu k neschopence? To si myslím, že nebude, takže neposílat. Doufám, že už to bude takto dobře.
Děkuji za radu a za trpělivost.
Janek..
Ano, zaměstnankyně dopis už převzala. Zjistila jsem od ošetřujícího lékaře, že neschopenka bude delší než 14 dní...... vycházky má od třetího dne. Tak nevím, má mě jí být líto a nechat to tak, že třeba někdy přijde a kdoví na jak dlouho, když tady práce stojí. Zase přijmout někoho jiného? Není to jednoduché.
Pěkný den přeji, tady tedy hodně prší.
Děkuji
Janek..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
12. 5. 2021 17:33
Prosím o radu. Řeším případ, co vlastně platí.
Zaměstnankyně pracovala naposledy v pátek 7.5. V pracovním poměru byla od pondělí 3.5. tedy pouze 5 dnů. Jelikož její odváděná práce byla nedostačující, odpoledne se napsala výpověď ukončení ve zkušební době. V dopise je uvedeno k 7.5. včetně. Chybou firmy se dopis odeslal až v úterý, to je 11.5. Zatím se neví, zda dnes převezme,.... Dnes 12.5. došla do datovky neschopenka od OSSZ na tuto zaměstnankyni, vystavena už 10.5.
Vůbec nevím, co vlastně platí.
Poslat do OSSZ ukončení ve zkušební době s datem 7.5. nebo ukončení hodit do koše.
Děkuji za pomoc.
Janek..