Vyhrožování ze strany zaměstnavatele

• (neregistrovaný)

20. 5. 2021 20:01

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně vyhrožování ze strany zaměstnavatele. Nastoupil jsem do nové firmy začátkem měsíce. Při pohovoru mi byly řečeny podmínky, plat a jednání bylo slušné. Podepsal jsem smlouvu s tří měsíční zkušební dobou. Po třech týdnech se ukázala pravda a proto jsem se rozhodl skončit. Před začátkem směny jsem šel podat výpověď. Personalista, který semnou danou věc řešil se ba mě začal povyšovat a vyhrožovat. Řekl mi, že mi úmyslně nedá zápočtový list, že porušuji zákoník práce a že dělám trestnou činnost. Dále mi bylo řečeno, že pokud budu chtít nastoupit do jiné firmy, tak že můžu počítat s tím, že se postará o to, aby mě nevzali. Jeho cílem bylo, abych dodělal svou směnu, že je v zákoníku práce dáno to, že musím ještě ten den pracovat. Jenže s pracovními podmínkami na pracovišti a po tomto hovoru, jsem už nezvládl jít do práce. Nakonec mou výpověď vzal, jenže mi odmítl dát zápočtový list.
    Takže když jsem chtěl rozvázat pracovní poměr ve zkušební době, tak mi bylo vyhrožováno.
    Chtěl bych se zeptat, jak mám pokračovat dál? Děkuji za odpovědi a přeji hezký den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 5. 2021 0:20

Aion (neregistrovaný)

Zmatečné informace.
      Před začátkem směny jsem šel podat výpověď. + Nakonec mou výpověď vzal. =Jedná se skutečně o výpověď s nejméně dvouměsíční výpovědní dobou? Co platí?
      Pokud se jednalo o zrušení PP ve zkušební době, pak PP končí dnem doručení příslušné písemnosti, není-li v ní uveden den pozdější. Končí dnem ... den je interval 24 hodin po sobě jdoucích. Uvedené znamená, že doručíte před začátkem směny, PP končí o půlnoci toho dne, což znamená povinnost odpracovat celou směnu na ten den připadající.
      Takže jste zřejmě skončil. Ten zápočtový list máte nebo nemáte? Svědky máte?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).