Provozování restaurace

  • (neregistrovaný)

    21. 5. 2021 9:58

    Dobrý den,

    chtěla bych se zeptat. Provozovatel restaurace nakoupí do restaurace zboží za 506,- Kč z toho DPH 66,- Kč (DPH 15%). 500,- zaplatil provozovatel ve stravenkách a 6 Kč v hotovosti.
    V pokladně udělám výdej 440,- bez DPH z toho DPH 66,- a teď jak mám rozúčtovat ten doklad za stravenky, protože mám cenu bez DPH nižší než co jsem zaplatila stravenkama? Děkuji předem za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 5. 2021 12:53

      bezprezdivky (neregistrovaný)

      dobrý den.
      Úplně nerozumím údaji výdeje 440,- a z toho 66,- dph. Vznikl vám závazek ve výši 506,-Kč. Ten uhradíte částečně výdaj.dokladem z pokladny na 6,- a dále pak interním dokladem 321/213, přičemž účet 213 ceniny se poníží o hodnotu 500,- a závazky se poníží o 500,-Kč.
      Pokud doklad budete zadávat jen jako výdej z pokladny , pak zaúčtování je následovné.
      Výdej z pokl.6,-Kč
      Md D
      211AE 6,-
      213AE 500,-
      504AE 440,-
      343AE 66,-

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).