Zdravím, je poctivostí a slušností duplicitní platbu obratem vrátit na účet, ze kterého přišla. Jedná se o bezdůvodné obohacení. Nikdy by mne nenapadlo si platbu nechat.
Teda vašim odběratelem bych chtěl být :-). Napište mu, že z vaší evidence vyplývá, že zaplatil fakturu dvakrát a pokud tak tomu je i dle jejich, tak ať vám napíšou žádost s číslem účtu (stejné ze kterého to přišlo) o vrácení, ať máte podloženo. Když si třeba neuplatní skonto, tak je to jeho problém, jeho právo a nikoli povinnost, ale tohle je jednoznačně bezdůvodné obohacení. Až kdyby třeba opětovně nereagoval (mám taky jednu takovou malou částku pod tisíc korun, ale dvakrát jsem mu psal, nereagoval - teprve pak to beru jako jejich problém).
A mezitím třeba 325 případně vložit přímo na kartu odběratele - tam to bude nejlíp vidět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 5. 2021 14:06
Dobrý den,
prosím o radu.
Jeden z našich odběratelů nám uhradil fakturu 2x, jak to zaúčtuji?
Daňový nebo nedaňový výnos?
Předem díky
Viky