Pracovní doba na dobu určitou - prodloužení

• (neregistrovaný)

26. 5. 2021 10:23

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, jaké "nevýhody" pro zaměstnance mohou vyplývat z takto postavené "prodloužené" pracovní smlouvy na dobu určitou, viz níže. Konkrétně: mohou mi ukončit pracovní smlouvu kdykoliv před uplynutím doby "nejdéle do", je možné, abych já žádala o další pokračování pracovní smlouvy touto formou a sdělování údajů, o kterých nemohu mít ani tušení (danou paní neznám a nejsem s ní v kontaktu), ap. ?

Předem Vám moc děkuji za odpověď.

Mám prac. smlouvu na dobu určitou sjednanou jako zástup za Mateřskou dovolenou a to od 1. 12. 2018 "nejdéle" do 23. 7. 2021.
    Bylo mi nabídnuto zůstat do 30. 9. 2021 - to jsem odmítla a zhruba za 2 měsíce mi bylo nabídnuto zůstat do 30. 11. 2021.
    Ve chvíli mého souhlasu, jsem obdržela místo Dodatku ke smlouvě, či případně nové smlouvy na dobu určitou, pouze "Žádost o prodloužení pracovního poměru na dobu určitou", kterou mám podepsat a zní: "Žádám o prodloužení pracovního poměru na dobu určitou po dobu pracovního volna bez náhrady platu paní (jméno a příjmení osoby, za kterou jsem nyní), nejdéle do 30. 11. 2021."

Děkuji za kladné vyřízení.

Souhlas VO (vedoucí odd.)
    Souhlas ŘO (ředitel odd.)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).