Dobrý den,
ptám se, zda je v souladu se ZP místo Dodatku ke stávající smlouvě či případně uzavření nové smlouvy na dobu určitou, použít viz uvedenou v dotazu "Žádost o prodloužení", kterou připravil zaměstnavatel tak, že jsem ji psala já, včetně důvodů uváděných pro prodloužení (já sama tyto informace nemám) a také, zda v případě, pokud je napsáno "nejdéle do", může zaměstnavatel ukončit smlouvu dříve než 30. 11. 2021 (např.: Že by si dotyčná paní rozmyslela dřívější nástup do zaměstnání, než žádala v případě poskytnutí neplaceného volná).
Děkuji za radu a odpověď.
Hezký den
Sice to je neobvyklé, ale obě strany se tímto způsobem na něčem dohodli. Obávám se, že PP může být při dřívějším nástupu zaměstnankyně s vámi ukončen.
Děkuji, to jsem si myslela a proto, "Žádost" ještě není ode mě podepsána. Mám tedy právo požadovat, že pokud mi nabídl zaměstnavatel "zůstat", přeformulování "Žádosti" tak, aby byl jasný další začátek a konec pracovní smlouvy na dobu určitou. Tzn.: Od konkrétního data do konkrétního data, ne bez začátku a "nejdéle do ..." a zároveň by to v tomto případě byla opakovaná pracovní smlouva na dobu určitou (2x).
Je to tak?
Děkuji a hezký den.
Tady nejde o "nejdéle do", ale o to, že "po dobu RD (nebo čeho) paní xy". Takže ve chvíli, kdy ona se vrátí, vy končíte. Požadovat můžete cokoliv, druhá strana na to nemusí přistoupit. Spíš bych zkusila zaměstnavateli vysvětlit, že taky potřebujete vědět, na čem vlastně jste, a proto chcete konkrétní datum konce.
Dobrý den,
viz diskuze výše, nejedná se již ani o RD, ani MD - čerpaná doba s "držením místa" po návratu již uplyne a jemná se "novou smlouvu na dobu určitou" (po dobu čerpání neplaceného volna dotyčné.
Vše ostatní již bylo vysvětleno pro informace k odpovědi.
Přesto děkuji za odpověď a hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
26. 5. 2021 10:23
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jaké "nevýhody" pro zaměstnance mohou vyplývat z takto postavené "prodloužené" pracovní smlouvy na dobu určitou, viz níže. Konkrétně: mohou mi ukončit pracovní smlouvu kdykoliv před uplynutím doby "nejdéle do", je možné, abych já žádala o další pokračování pracovní smlouvy touto formou a sdělování údajů, o kterých nemohu mít ani tušení (danou paní neznám a nejsem s ní v kontaktu), ap. ?
Předem Vám moc děkuji za odpověď.
Mám prac. smlouvu na dobu určitou sjednanou jako zástup za Mateřskou dovolenou a to od 1. 12. 2018 "nejdéle" do 23. 7. 2021.
Bylo mi nabídnuto zůstat do 30. 9. 2021 - to jsem odmítla a zhruba za 2 měsíce mi bylo nabídnuto zůstat do 30. 11. 2021.
Ve chvíli mého souhlasu, jsem obdržela místo Dodatku ke smlouvě, či případně nové smlouvy na dobu určitou, pouze "Žádost o prodloužení pracovního poměru na dobu určitou", kterou mám podepsat a zní: "Žádám o prodloužení pracovního poměru na dobu určitou po dobu pracovního volna bez náhrady platu paní (jméno a příjmení osoby, za kterou jsem nyní), nejdéle do 30. 11. 2021."
Děkuji za kladné vyřízení.
Souhlas VO (vedoucí odd.)
Souhlas ŘO (ředitel odd.)