Odstupné - pro paní Jasnou prosím

• (neregistrovaný)

26. 5. 2021 11:24

Dobrý den, paní Jasná, v roce 2014 jste na tomto diskusním fóru řešila odstupné zaměstnance, které mu mělo být vypláceno postupně ve třech splátkách a také postup, jak ho správně zdanit. Zda najednou v poslední mzdě nebo postupně, vždy při vyplacení každé části. Tenkrát se většina diskutujících přikláněla k tomu, zdanit odstupné celé v poslední mzdě. Já nyní řeším úplně stejný problém, už se tím zabývám asi dva týdny. Neustále se setkávám s protichůdnými názory na tento problém a dosud nevím, jak to vyřeším. Nejde o malou částku - odstupné je téměř 400tis. Kč. Chtěla bych se Vás zeptat, zda si vzpomínáte, jak jste tento problém tenkrát vyřešila a zda s tím později nebyl nějaký problém, např. při případné kontrole. Mockrát Vám děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 5. 2021 15:38

Jasná (neregistrovaný)

Bohužel, zklamu vás. Již si nevzpomínám, jak jsem to nakonec řešila. Ale poradila bych vám, aby jste se obratila na váš finanční úřad s písemným dotazem.

• 26. 5. 2021 16:09

jaja (neregistrovaný)

Děkuji, ale mám obavy, že na písemný dotaz na FÚ už není dost času. Zkusím ještě pátrat.

• 28. 5. 2021 4:50

muška (neregistrovaný)

Pokud již nemáte mnoho času, danila bych vždy v měsíci, kdy bude odstupné vypláceno.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).