Hlášení při ukončení neschopnosti

• (neregistrovaný)

27. 5. 2021 10:42

Zdravím všechny, prosím vás moc o radu.
    Zaměstnanec který měl pracovní smlouvu na dobu určitou do 28.2. tak 15.2. onemocněl.
    já jsem mu zpracovala výstup ukončila jsem ho na soc i zdr. Teď mi volala paní ze sociálky že ten zaměstnanec ukončil neschopnost teď v 7.5. a chce po mě hlášení ukončení o pracovní neschopnosti. a aby to bylo více zamotané, ten zaměstnanec zase u nás začal pracovat od 10.5. co mám napsat v hlášení do kolonky kdy zase začal vykonávat zaměstnání?

moc děkuji za odpoveď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 5. 2021 11:06

Jasná (neregistrovaný)

Nikdy se mi nestalo, že bych musela v tomto případě dělat hlášení. Pokud zaměstnance odhlásíte, tak už vám v systému ani nevyjede, že nemoc pokračuje nebo byla ukončena. Nemůžete dělat hlášení na někoho, kdo u vás již několik měsíců nepracuje.

• 27. 5. 2021 12:21

Kara1 (neregistrovaný)

Ano, tak. Je to logické, je odhlášený z pojištění u tohoto zaměstnavatele a sociálka to vidí. Info o ukončení jeho nemoci se k bývalému zaměstnavateli ani nedostane, s tím bývalým zaměstnancem již nemá nic společného. Ale v rozporu s touto logickou skutečností se mi také několikrát stalo, že chtěli toto hlášení. Vysvětlovala jsem to pracovnici sociálky to stejně jako Vy, ať se podívá do jejich systému, že když jsem ho odhlásila, tak logicky ani nemohu udělat žádné hlášení o jeho nástupu nebo nenástupu. Jedna na tom ale trvala, tak jsem se nehádala a to hlášení prostě udělala s tím, že do zdůvodnění, proč nenastoupil, jsem uvedla "ukončení pr.poměru tehdy a tehdy". Ale už se mi dlouho nestalo, že by toto chtěli, tak asi už zjistili, že je to nesmysl.

• 27. 5. 2021 12:18

daon (neregistrovaný)

Přeji pěkný den, já už jsem hlášení při ukončení nemoci u bývalého zaměstnance posílala.
      Paní z OSSZ chtěla do odd.C zaškrtnout ne a důvod ukončení PP dne ...

• 3. 6. 2021 9:05

pav82* (neregistrovaný)

Ze sociálky máme nespočet žádostí o doložení hlášení o nástupu u zaměstnanců, kteří již dávno skončili. Už se s nimi ani nedohaduju, že je to nesmysl a posílám hned, jak vyžádá sociálka nebo volá zaměstnanec.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).