Zaměstnankyně měla u nás každý rok podepsané Prohlášení, ale na rok 2021 podepsáno neměla. Já jsem chybně předpokládala, že se nic nezměnilo ( zam. byla na RD ) a tak jsem slevu opět uplatnila při zúčtování posledního vyúčtování v rámci rozvázání PP. Až poté mi zaměstnankyně sdělila, že měla brigádu, na které Prohlášení podepsala na stejné období, ve kterém byla ještě naším zaměstnancem.
Pokud se se zaměstnankyní nedomluvíte, pak nejspíš budete muset uhradit ze svého, protože nemáte od ní podepsáno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 5. 2021 9:19
Dobrý den, prosím o radu, jak opravit únorovou mzdu, kde byla nesprávně uplatněna sleva na poplatníka? Jedná se o poslední mzdu zaměstnance na HPP, který u nás už nepracuje, vystavil se mu jak ELDP, tak Potvrzení o zdaň. příjmech za 2021, bylo odvedeno SP, ZP i záloha na daň ponížená o slevu na poplatníka 2.320,- . Zaměstnanec odmítá částku Kč 2.320,- vrátit. Předem mnohokrát děkuji.