Dotaz

• (neregistrovaný)

31. 5. 2021 20:57

Prosím o radu.Mám dluhy ktere mi nadelal byvaly manzel ,do září 2020 jsem byla na mateřské a neměla jsem možnost dluhy splácet.Od října 2020 jsem zaměstnaná a pomalu se dostávám opět na vlastní nohy.Jelikoz mám 4 děti,auto by mi usnadnilo spoustu věcí,dělám si řidičák teta na mě přepsala auto.Dnes mi přišel dopis od exekutora,že mám auto odevzdat do 8 dnů.Prosim poraďte ,dá se s tím ještě něco dělat?Jsem zoufalá

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 6. 2021 8:29

xy (neregistrovaný)

teď už nic, ale po vydražení auta se vám alespoň sníží dluh :-)
      nemáte z čeho splácet, ale na řidičák máte?

• 1. 6. 2021 9:14

xJ (neregistrovaný)

Cynická reakce. Nevíte nic o paní, kde žije, jaká je dopravní obslužnost, případně kdo řidičák platí, kvůli komu nebo čemu se do této situace dostala, ale reagujete, a to velmi nevhodně.

• 1. 6. 2021 9:23

xy (neregistrovaný)

logická reakce. jak se asi cítí věřitelé, když si paní pořídí řidičák, auto, a na splácení dluhů "nemá"? pokud mám dluhy, tak je splácím a pořizuji si jen nezbytné věci, dokud se dluhů nezbavím.
      nadto je u nás až velice benevolentní insolvenční zákon a ochrana těchto dlužníků před exekutory. takže paní nic neřeší, ani splácení dluhů, pořídí si řidičák a auto, a já ji mám litovat? když si někdo pořídí čtyři děti (pokud to tedy nejsou čtyřčata), tak by měl myslet na to, že je musí i zabezpečit.
      klasické "dluhy ktere mi nadelal byvaly manzel" na mě také neplatí. pokud o dluzích nevěděla, půjčoval si bez jejího vědomí apod., měla to řešit tehdy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).