Oprava částky na účtu hmotné movité veci

• (neregistrovaný)

1. 6. 2021 7:17

Prosím snažně o radu, jak opravit účet movitých věcí, spletla jsem se v částce, špatně jsem sečetla. Jakými účty opravit na aktivech i pasivech. Jedná se o částku 100000. Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 6. 2021 10:28

tomis

Dobrý den,
      otázka je dost nesrozumitelná. Účtujete podvojné účetnictví? Pak jste účtovala 022/082 a nyní potřebujete zápis opravit - pokud je jen špatně částka, tak bude oprava na stejných účtech. Jaké období budete opravovat? Zkuste prosím podrobněji specifikovat dotaz.

• 1. 6. 2021 10:59

Babi (neregistrovaný)

Bohužel po podání výkazů rozvaha za rok2020 jsem zjistila, že jsem uvedla na řádku 018 částku nižší o100 tis. Vedu podvojné učto, ale ručně, teď mám ale problém že to chci zápisem v letošním roce opravit, nechci opravovat výkazy za minulý rok. Musím mít ale i změnu na pasivech a to nevím zda na 414. Děkuji

• 1. 6. 2021 15:35

tomis

Nevím, v jakém rozsahu vedete výkazy a co tedy máte na řádku 18. Standardní postup pro opravy minulých období je, že u nevýznamných oprav se provede oprava výsledkově do běžného období, u významných oprav se musí účtovat přes účet 426 - oprava chyb minulých období.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).