Výše jsem se ptala, jaký má sjednaný úvazek TÝDNĚ, na to jste neodpověděla. Jedna věc je délka PD týdně, další věc je, jak je tato týdenní PD (stanovená nebo kratší rozvržena). Pokud odpracuje něco navíc (stále opakujete, že pracuje vzdáleně), jedná se buď o hodiny do úvazku nebo o hodiny přesčasové.
V Každém případě při výpočtu dovolené pracujete pouze s týdenním úvazkem, hodiny navíc nemají na výpočet dovolené vliv.
Pořád opakujete , že se jedná o 40 hodin - za jaké období?
Děkuji, psala jsem -
Ano, dodatek má na 40 hodin, to je 5 souvisle po sobě jdoucích pracovních dnů. Takto to má v dodatku. Já jsem počítala 1 den v týdnu jinak nevím jak to řešit.
Takto to má doopravdy napsáno v dodatku, pracuje prostě v měsíci 1 týden, nemůže sem jezdit například každé pondělí. Už mi je jasné, že když udělá navíc nějaké hodiny než těch 40 tak za ně nárok na dovolenou není, což mi zezačátku nedošlo.
Děkuji
Věta "Ano, dodatek má na 40 hodin, to je 5 souvisle po sobě jdoucích pracích dnů." nevyplývá NIC jiného, než že pracuje na 40hodinou týdenní PD, která je rozvržena do 5 po sobě jdoucích dnů.
Pokud se má jednat o 1 den v týdnu, jak píšete, měli jste dohodnout např. 8 hodin týdně.
Problémem není to, jak jste se domluvili (tedy s výjimkou vaší dohody o způsobu výpočtu dovolené, který neodpovídá zákoníku práce), ale že jste špatně naformulovala dotaz (včetně některých vašich dalších odpovědí) a tím byla činnost 3 lidí, kteří se dotazu aktivně věnovali, zbytečná.
Omlouvám se za špatně položený dotaz, ale mě to přišlo logické. Jestli Vás paní Michaelo S. mohu poprosit, víte jak by výpočet odpovídal zákoníku práce?
Do 31.3. pracoval na plný pracovní úvazek, od 1.4. pracuje na zkrácený úvazek 40 hodin, který je v dodatku vyjádřen slovy prvních 5 po sobě jdoucích pracovních dnů v měsíci.
Ve firmě máme nárok na 20 dnů dovolené.
Snad je to srozumitelné, ještě jednou se omlouvám a děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 6. 2021 8:54
Ve firmě máme nárok na 20 dnů dovolené po 8 hodinách, to je teď 160 hodin. Kolega se odstěhoval a od 1.4. má smlouvu na 40 hodin (jezdí k nám pracovat na týden) pracuje ale i vzdáleně a tak má každý měsíc odpracován různý počet hodin.
Poradíte mi prosím jak na to?
Za leden-březen mi vyšlo 40/52*12*4=36 hodin a dál už nevím.
Děkuji moc za jakýkoliv názor