Dobrý den, prosím o radu
Účtuji v money s3 a při vygenerování rozvahy a výsledovky za celý rok i za libovolné období mi HV sedí při zaškrtnutí "dle data plnění DPH na stejnou dobu v rozvaze i výsledovce", (ikdyž hodnota HV je jiná než při nezaškrtnutí) při nezaškrtnutí- (je nastaveno dle účetního případu) mi nesedí rozvaha a výsledovka přesně o 10.000 Kč
Při generování účetního výkazu Rozvaha mi však Aktiva a Pasiva nesedí úplně stejně.
Ta suma mi přijde až podezřele zaokrouhlená.
Mám v plánu generovat si rozvahu i výsledovku po kratšich intervalech a pokusit se najít, kde vzniká rozdíl. Je to správný postup?
Děkuji
Hezký den přeji.
Při tisku výkazů se ale nikde nezadává datum plnění DPH. Toto datum nijak nesouvisí s účtováním.
Máte aktualizované výkazy pro rok 2021?
Zřejmě si generujete "sestavu rozvaha" a nikoliv "výkaz rozvaha".
Tam lze zadat tisk podle datumu plnění DPH, může tam pak třeba hrát roli doklad zaúčtovaný v lednu s datem ZDPH prosinec 2020.
Pro účetní kontrolu bych oba ty filtry nechal nezatržené.
1. 6. 2021 11:47
Dobrý den, prosím o radu
Účtuji v money s3 a při vygenerování rozvahy a výsledovky za celý rok i za libovolné období mi HV sedí při zaškrtnutí "dle data plnění DPH na stejnou dobu v rozvaze i výsledovce", (ikdyž hodnota HV je jiná než při nezaškrtnutí) při nezaškrtnutí- (je nastaveno dle účetního případu) mi nesedí rozvaha a výsledovka přesně o 10.000 Kč
Při generování účetního výkazu Rozvaha mi však Aktiva a Pasiva nesedí úplně stejně.
Ta suma mi přijde až podezřele zaokrouhlená.
Mám v plánu generovat si rozvahu i výsledovku po kratšich intervalech a pokusit se najít, kde vzniká rozdíl. Je to správný postup?
Děkuji