Nové lhůty pro podání přiznání a sankce - Prodloužení termínů pro podání daňových přiznání platí jak pro klasické formuláře, kde se termín posouvá do 3. května 2021, tak pro elektronická podání, kde nově platí termín 1. června 2021. Fakticky se však nejedná o posunutí termínů, ale o odpuštění sankcí za neodevzdání přiznání a zaplacení daně v zákonem stanovených termínech. Je však dobré vědět, že sankce se počítají od původních termínů. Když tedy letos podá poplatník přiznání v papírové podobě například až 10. května, počítají se mu sankce již od 1. dubna, nikoliv od 3. května, a prominutí sankcí podle předmětného generálního pardonu se na něj nevztahuje. Rozcestník termínů dokdy je nutné odevzdat daňová přiznání je dostupný na webu Finanční správy.
Dobrý den,
pokuta za pozdně podané přiznání činí 0,05% stanovené daně, nejvýše 5% (jinak se počítá u daňové ztráty). Počítá se od 6.4. Nevyměří se, pokud nepřesáhne 1.000 Kč.
Úrok z prodlení činí 8% + repo sazba, aktuálně 8,25% p.a.(nepředepíše se, pokud nepřesáhne 1.000 Kč). Úrok se počítá od 4.dne po splatnosti daně, tj. od 4.4.
Dobrý den, také jsem podala až dnes, ale firma využila odpočet ztráty, jak se to pak počítá? mají daň nula. děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 6. 2021 7:21
Dobrý den,
zpozdila jsem se s podáním DPPO o 1. den. Podala jsem dnes.
Jaká mi vznikne sankce? Děkuji