Hlavní navigace

Podepsaná pracovní smlouva a nenastoupení

  • 2. 6. 2021 12:16

    Dobrý den, prosím chci se zeptat, pokud s budoucím zaměstnancem zaměstnavatel sepíše pracovní smlouvu skoro čtvrt roku dopředu (protože zaměstnanec je ještě vázán výpovědní dobou u stávajícího zaměstnavatele) a tento pracovník si mezitím najde jinou práci a nenastoupí, co dělat? Je smlouva platná, když neodpracoval ani den? Hrozí tomuto "zaměstnanci " nějaký postih? Jak si toto může firma ohlídat? Moc děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 6. 2021 15:19

      Kiwi

      Děkuji za odkaz. Pokud se obě strany domluví na odstoupení, není problém. Co když ale zaměstnanec oznámí, že nenastoupí a zaměstnavatel nesouhlasí? Domnívám se, že tedy nejsou žádné "páky", které by zaměstnance donutily k nástupu. Myslím, že to ani nemá cenu, protože když bude chtít, tak po prvním dni odejde ve zkušební době a zaměstnavatel ho ještě bude muset přihlašovat a odhlašovat na ZP a sociálce. Nebo to vidíte jinak?

    • 2. 6. 2021 18:13

      Aion (neregistrovaný)

      Je třeba rozlišovat jednostranné odstoupení od PS, které je zákoníkem práce umožněno pouze zaměstnavateli, a smluvní odstoupení, na kterém se musí smluvní strany dohodnout, popřípadě se mohou dohodnout na možnosti odstoupit od PS pro zaměstnance.
      Vzhledem k tomu, že o dohodě nic nepíšete, nemůže platit "Pokud se obě strany domluví."
      Zbývá tedy jednostranné právní jednání zaměstnavatele za podmínek ZP, přičemž pracovní poměr vznikne v každém případě a případně je rušen zpětně (ex tunc).
      Pokud zaměstnanec nenastoupí, můžete posoudit, zda vám vznikla nějaká škoda a ev. její náhradu na zaměstnanci požadovat. Jenom připomínám - nejprve titul, až poté výše škody.
      Takže až tak jednoduché to není.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).