Vyplacení náhrady mzdy covid

• (neregistrovaný)

3. 6. 2021 19:00

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, do 10. května jsme kvůli covidu měli zavřenou provozovnu a 10.5 jsme otevřeli. 31.5. jsem podepsala se zaměstnavatelem výpověď dohodou k 1.6. Momentálně řešíme výplatu, kdy mi zaměstnavatel tvrdí, ze za prvních 10 dnů nemám nárok na náhradu mzdy. Přikládám text z obdrženého e-mailu:

Dobrý den,
    Potřebovala bych se s vámi domluvit ohledně náhrad za prvních 10 dní kdy byli ještě pobočky uzavřené.
    Vzhledem k tomu že máte dost odpracovaných hodin a vyšli jsme vám vstříc s ukončením pracovního poměru dohodou k vámi určenému datu, nemáme nárok od státu na proplacení vašich náhrad. Navrhujeme tedy následující řešení a to že vám ty náhrady prostě do docházky vůbec dávat nebudeme. Dostanete proplacené všechny odpracované hodiny plus to co jsme se dohodli formou cesťáku a proplacenou celou starou + adekvátní část nové dovolené.
    Souhlasíte s tímto řešením???

Rada bych se zeptala, jestli to tak skutečně je. Předem děkuji za odpověď.

S pozdravem Eliška Krobotová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 6. 2021 7:00

Jasná (neregistrovaný)

Z vašeho příspěvku jsem pochopila, že jste chtěla ukončit pracovní poměr dohodou a zaměstnavatel vám vyhověl. Je pravda, že zaměstnavatel nedostane zaplacenou náhradu, protože v daném měsíci došlo k ukončení pracovního poměru. Já to vidím tak, že zaměstnavatel vám vyšel vstříc a teď očekává, že vy se taky zachováte vůči němu vstřícně. V rámci slušného chování bych osobně na návrh zaměstnavatele přistoupila.

• 4. 6. 2021 7:54

Aion (neregistrovaný)

Věta o penězích formou cesťáku na mě dělá dojem, že na žádné pracovní cestě nebyla a má se jednat o švindl bez daně a odvodů.

• 4. 6. 2021 8:11

xy (neregistrovaný)

bohužel běžná praxe, jen se divím, že tazatelka nenapsala i zaměstnavatele, s kterým se na tomto vyplácením "mzdy" na ruku dohodla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).