Smlouva o reklamě- musí tam být nějaké protiplnění, třeba propagace firmy na vaší akci, potom si firma dá nákladů na reklamu,vy ale musíte tento příjem z reklamy zdanit, sponzorský dar je bez protiplnění z vaší strany- firma má nedaňový náklad a pokud splní podmínky v ZDP, může si odečíst v dańovém přiznání, u vás je potom takový příjem osvobozen od daně.
Děkuji oběma.
Ještě mi dovolte jeden dotaz, musí být v darovací smlouvě uveden název akce, na kterou se dar poskytuje? Nebo stačí formulace na činnost spolku? Jde mi o to, kdyby se akce posunula na jiný termín, nedejbože zrušila, nebo bych zjistil, že dary přesahují náklady akce, tak mohou zůstat pro činnost spolku nebo se vrací?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 6. 2021 14:46
Dobrý den,
prosím o radu, založil jsem si spolek, budu pořádat jednu akci.
Pro firmy, které poskytnou sponzorský dar, mám sepsat smlouvu o reklamě nebo darovací smlouvu? Jako laik mám asi takovou představu, že smlouva o reklamě půjde do nákladů a darovací smlouva mimo, ale uplatní se jako odpočet? Je něco výhodnější?
Děkuji.