Re: Krabice od dárků
Žádný zákon nepřikazuje, že reklamace bude uznána jen tehdy, pokud bude zboží vráceno v originální krabici. Pokud nicméně zboží dodáte v krabici jiné a prodejna ho bude někam zasílat k opravě, pak za poškození reklamované věci ručíte Vy sám. Dojde-li k poškození při přepravě, asi Vám to bude přičteno k tíži, že jste ho dodal v nevyhovujícím obalu (připadně bez něj), a následky ponesete sám.
Re: Krabice od dárků? to snad ne.
Kam má chudák majitel malého bytu ty krabice dát? Já přece budu reklamovata chci převzít fungující výrobek a jak si to prodávající zařídí je snad jeho věc.
Re: Krabice od dárků? jak to teda je?
Tak vám to povím přesněji. Žádný zákon neurčuje že musíte uschovávat krabice. Na všechno zboží je nyní záruka 2 roky dle
zákona. Pokud prodávající vám nabídne delší záruční dobu, tak může požadovat původní krabici, ale musí to mít napsáno v podmínkách. Takže normální záruka 2 roky bez krabice. Navíc nad 2 roky může být podmíněno krabicí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 12. 2005 11:35
Prosim, nevíte někdo jak je to s krabicemi třeba od tiskárny? Prodavač mi tvrdil, že pokud se v záruční době projeví závada tak bez obalu jak byla koupena nebude přijata reklamace. Děkuji .