A co dál? .... ve směrnici nic o tom, že musí být faktura od českého dodavatele nebo v české měně nic není. Jde mi spíš o to, jestli takovou fakturu můžu přijmout, jak případně provedu přepočet eur a jestli to vůbec je možné, když se zahraničím jinak vůbec neobchodujeme. Nemáme valutovou pokladnu neplatíme v cizí měně apod. Jak obecně postupovat.
Díky za nějakou konkrétní odpověď
Pokud ve směrnici žádné omezení nemáte, tak fakturu nechte proplatit. Většina bank nemá problém z korunového účtu zaplatit eura.
děkuji a mám ještě poslední dotaz, nevznikne nějaký problém, s evidencí faktury z cizího státu? nemusíme být třeba nějak hlášeni na FÚ apod. o DPH samozřejmě nejde, to si v tomto případě neuplatňujeme, celá částka jde ze sociálního fondu.
Jakým způsobem zaúčtuji fakturu v eurech? Co musím udělat? Převést eura dle na koruny? Nevím si rady.
Děkuji ještě jednou
dobrý večer,
nepíšete jestli SK je plátce DPH, pokud ano, (vy jste zřejmě také), tak musíte odvést DPH. Na faktuře je asi uvedeno 0%
př.
10 000 527/321
2100 527/734
2100 734/343
píšete, že v tomto případě neuplatníte DPH, proto ho musíte zaúčtovat do nákladů, ale odvést ho musíte. účet 734 je spojovací, každý účetní program to má jinak, my to máme takto.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 6. 2021 18:40
Dobrý den,
firma poskytuje zaměstnancům příspěvek na dovolenou ze sociálního fondu.
Lze uhradit fakturu ze Slovenska pokud by byla v Kč, protože nemáme valutovou pokladnu ani jinak neobchodujeme s cizinou?
Moc se mi to nezdá? Děkuji za informaci a radu
Hezký den