Takže DPH bude ta předpokládaná částka DPH z JSD + Clo+ Přeprava?? Nebo je to clo a doprava již v tom předpokladu??
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
14. 6. 2021 7:40
Dobrý den milé kolegyně,
chtěla bych Vás moc poprosit o radu, mám v ruce poprvé FAP z Indie v USD, faktura je z března, nyní v květnu přišlo potvrzení o elektronickém daňovém dokladu (JSD) + faktura DHL na clo v korunách, kde je uvedeno "Není předmětem DPH", FA DHL za přepravu taktéž v korunách, kde je uvedeno "Osvobozeno podle par. 69 ZDPH". A teď prosím o radu, zda je můj postup správný:
Fakturu přepočítám celním kurzem za březen + k tomu připočítám částku za clo a dopravu a z toho odvedu DPH a zároveň si nárokuji nárok na odpočet? Nebo počítám pouze částku za zboží, bez toho cla a dopravy. Mate mě, že je tam to osvobození a vyloučení z předmětu DPH, všude na internetu čtu, že DPH je z částky zboží + vedlejších nákladů.
Na dokladu JSD jsou údaje pro přiznání k DPH, kde je vyčíslen základ DPH a předpokladaná výše DPH. Takže další varianta je odvést toto.
Moc prosím o radu a přeji hezký den
Katka