Ahoj,
mám takový speciální problém. Po deseti letech končím mateřskou. Před ní jsem byla zaměstnaná různě, ale otěhotněla jsem v době, kdy jsem byla na brigádě, na kterou nemám žádné papíry. Teď bych ráda fungovala v normální práci, což není problém. Problém je, že si vůbec nevím rady se zápočtovým listem. Jak se to řeší, pokud jsem pracovala, ale třeba jen brigádně a nebo, jako naposledy bez smlouvy a všeho? zápočťáky bych vyšťourala možná dva, ale kdoví jestli...Navíc místa, kde jsem pracovala, už mnohdy dnes ani neexistují...
Novému zaměstnavateli dáte zápočtový list od posledního zaměstnavatele. Pokud jste pracovala bez smlouvy a všeho, jak uvádíte, pak asi nebudete mít k doložení zápočtový list.
a nemusím tedy řešit žádný předchozí? Prostě někde jsem pracovala, zápočtový list bohužel nemám a hotovo? Omlouvám se, za úplně hloupé otázky. Jsem byrokratický břídil...
Neřešila bych to. Zaměstnavatel bude po vás pak chtít doložit čestné prohlášení, zda máte či nemáte exekuční srážky nebo insolvenci (pokud by jste měla zápočtový list, tak by se to z něj dočetl).
25. 6. 2021 9:52
Ahoj,
mám takový speciální problém. Po deseti letech končím mateřskou. Před ní jsem byla zaměstnaná různě, ale otěhotněla jsem v době, kdy jsem byla na brigádě, na kterou nemám žádné papíry. Teď bych ráda fungovala v normální práci, což není problém. Problém je, že si vůbec nevím rady se zápočtovým listem. Jak se to řeší, pokud jsem pracovala, ale třeba jen brigádně a nebo, jako naposledy bez smlouvy a všeho? zápočťáky bych vyšťourala možná dva, ale kdoví jestli...Navíc místa, kde jsem pracovala, už mnohdy dnes ani neexistují...