Je tu účetní či daňový poradce?

• (neregistrovaný)

27. 6. 2021 22:42

Dobrý večer prosím o radu, v roce 2013 jsem se stala OSVČ na hlavní činnost v měsících 10-12/2013, poté jsem otěhotněla a od Ledna 2014 nastoupila do porodu na úřad práce. Na živnostenském úřadě mi řekli, když jsem chtěla činnost pozastavit, že nemusím stačí podávat nulové přiznání na finanční úřad, činnost OSVČ tedy pozastavena jen na zdravotní poj. a ossz. Na finanční úřad tedy podávám nulové přiznání, po ukončení 1 rodičovského příspěvku jsem měla druhé dítě a navazoval druhý rodičovský příspěvek. Ten mi končí v půlce ledna 2022, kdy se nechám zaměstnat na poloviční úvazek. Jak to mám řešit dál? Musím na zdravotní poj a ossz nebo stačí podávat nadále nulové přiznání a k tomu doplnit příjmy dle pár. 6 ze zaměstnání a přehledy zP a sp by se nadále nepodavali? Činnost OSVČ nemám v plánu nadále dělat, ale nevím, zda něco nepokazim, když bych pozasavila živnostenský list aby po mně nějak nechtěli platit zase zálohy? Dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 6. 2021 8:08

vladík

Pokud nechcete živnost nadále vykonávat nejlepší řešení je zrušit ŽL. Nerozumím radě, že máte pozastavenu živnost jen pro OSSZ a ZP a ne pro FÚ. To je trochu kočkopes. Buď ji máte pozastavenu nebo nemáte, ale částečně ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).