dosud jste nenapsala, podle jakého § příjem daníte. zda máte fve jako podnikání, nebo ostatní příjmy, nebo ...
podle toho, že píšete v dotazu ZP a SP, tak asi § 7.
pak ZP ani SP nepatří do daňových výdajů. a odečítat svoje ZP a SP od příjmů a až pak počítat zisk pro ex je taky blbě. pěkně ho "šidíte".
a "šidíte" i daně a náseldně i ZP a SP.
pokud mu pošlete jen zisk (nadto špatně počítaný, když odečítáte pojistné), a on si dá výdaje paušálem, zase blbě.
prostě pokud každý vlastníte 1/2, máte to jako podnikání, tak každý z vás musí přiznat 1/2 příjmů, a k tomu si dá 1/2 buď skutečných DAŇOVÝCH výdajů nebo výdaje paušálem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
30. 6. 2021 12:04
Dobrý den, prosím.... mám licenci na FVE, její příjem dělím mezi mne a bývalého manžela neboť tak jsme se dohodli.
měsíční příjem mínus náklady jako je telefon, SP,ZP, zálohy na energii
čistý zisk vydělím dvěma a polovinu zašlu na jeho účet.
Nyní při DP jsem odečetla daň za rok 2020 taky jako náklad a zůstatek vydělila dvěma
Bývalý mne kontaktoval, že je to jen moje daň i když máme fotovoltaiku společným dílem , protože on si dává do svých příjmů z podnikání tu polovinu příjmu , co mu posílám a daní tak dohromady
Má pravdu? Moc děkuji za Vaše názory