Jistě, jsou práce, kde se respirátor nosil vždy. V takovém zaměstnání bych v životě nedělala:-D Každopádně nyní se ukazuje, že celkově vymáhání nošení respirátorů po lidech bez dostatečného opodstatnění je nezákonné. Celou dobu to bylo nezákonné, stejně jako zavření těch provozoven apod...
jasně, v celé evropě to soudy potvrdily jako zákonné, jen u nás ne. ale jen z toho důvodu, že to bylo nedostatečně odůvodněné.
naštěstí v době největší epidemie byly respirátory či roušky "povinné", protože těžko bychom u nás našli řeku Gangu, aby bylo kam zemřelé házet.
https://cnn.iprima.cz/deste-v-indii-vyplavuji-z-melkych-hrobu-na-brehy-reky-gangy-dalsi-mrtvoly-28498
jaký má k tomu důvod váš zaměstnavatel v tomto mezidobí, kdy jsou počty nemocných zanedbatelné, můžete zjistit vy a pokusit se jeho rozhodnutí změnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 6. 2021 20:46
Dobrý den, zaměstnavatel vydal nařízení o nošení respirátorů po celou dobu výkonu pracovní činnosti k platnosti 1.7.2021. Je to v době kdy bylo dokonce už zrušeno i nošení roušek venku. Ve vnitřních společných prostorách dokážu pochopit smysl takového nařízení. Ale moje práce spočívá převážně v tom, že se pohybuji venku a sama, párkrát za den přijdu do styku s lidmi a respirátor byl vždy samozřejmost. Do teď to fungovalo tak, že se venku nosil jen při kontaktu s cizími lidmi, od zítra ale máme nosit respirátor všude a po celou dobu 12h směny. Myslím, že na takové nařízení nemá zaměstnavatel právo. Absolutně to postrádá smysl, protože riziko nakažení je v současné době velmi malé a navíc jsem očkovaná, oproti tomu v tom horku venku je respirátor velmi škodlivý, již mi způsobil několikrát ošklivé exemy.