Správnost DPH/PDP

• (neregistrovaný)

7. 7. 2021 11:22

Dobrý den,
    prosím o radu jak postupovat.
    K dnešnímu dni se mi k rukám dostala dodavatelská FA od tuzem plátce/neplátce (= na FA uvedené DIČ nelze dohledat a vychází mi tedy, že se jedná o neplátce), naše společnost tuzem plátce DPH. Předmětem fakturace jsou provedené dodavatelské práce s místem plnění tuzem a spadající do CZ-CPA 43.21 Elektroinstalační práce a tedy by mělo být v PDP (pokud by byl plátce). Na FA je ale vyčísleno DPH 21%. Tak jsem z toho teď trošku jelen. Má tedy dodavatel správně vyčísleno DPH?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 7. 2021 12:19

AH (neregistrovaný)

Dobrý den, těžko říct, ale z výše uvedeného vyplývá, že nejspíše nemá správně v žádném případě (ani jako plátce, ani neplátce). Určitě se obraťte na dodavatele, fakturu bych neplatila, dokud se nevyřeší (pravděpodobně je DPH vyčísleno chybně).
      Pokud by dodavatel nereagoval, nebo se to táhlo a fakturovaná částka není marginální, tak bych v měsíci DUZP zdanila v RPDP, jako plátci to budete mít stejně odvod-nárok, takže cashový dopad to pro vás mít nebude..

• 7. 7. 2021 12:36

Jana N. (neregistrovaný)

spojit se s dodavatelem a jasně zjistit , zda je či není plátce DPH, klidně at pošle VAT přidělené Fu. ověříte ho. pokud je plátce , pak tyto práce v režimu bez daně... pokud je neplátce celá faktura musí být bez daně,,,, bez režimu, bez DPH
      fakturu neplatit dokud se nevyjasní

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).