ELDP

• (neregistrovaný)

13. 7. 2021 12:03

Dobrý den,
    prosím o radu zkušenější, zaměstnanec měl k pracovnímu poměru souběžnou dohodu o provedení práce vyšší jak 10.000Kč v jednom měsíci. Nyní DPP skončila, program mi vygeneroval ELDP s kódem U++ a vyměřovací základ je prázdný...koukala jsem na ELDP k jeho pracovního poměru, kde jsou započteny ve vyměřovacím základu i příjem za tuto DPP, je to prosím tak správně? Myslela jsem, že vyměřovací základ by měl být vyplněn. Pracuji ve Vemě, kdyby náhodou někdo věděl, jak opravit.
    Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 7. 2021 12:53

Jasná (neregistrovaný)

Neznám váš program, tak nevím, jak opravit. Ale každopádně to je špatně. Budou 2 ELDP. 1. na PP 1++ a druhý na DPP T++. A nemůže se vám základ z DPP započítat do základu na PP.

• 13. 7. 2021 12:56

Jasná (neregistrovaný)

Zkuste se podívat, jestli nemáte špatně nastavenou DPP. Protože už ten kód U++ je špatně. Ten by byl v případě, že by se jednalo o druhou souběžnou DPP u téhož zaměstnavatele.

• 14. 7. 2021 11:42

M. (neregistrovaný)

Děkuji za rady, také se mi to nezdálo a nebyla si jistá, jak to má být správně. DPP měl zadanou dobře, jen tam měl historicky ještě další DPP a načetlo se mu to z této ze záhadného důvodu. Naštěstí to šlo v programu opravit a odeslala jsem. Děkuji a pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).