Bohužel, někomu jste naletěla. Poučí vás to pro příště, že nemáte podepisovat něco, čemu nerozumíte. Raději říci: dejte mi papíry domů, v klidu si je prostuduji, s někým se poradím a třeba druhý den vám je zpět donesu. Pokud to je čisté jednání, tak proti tomu druhá strana nic nebude namítat.
Určitě bych kontaktoval právníka. Náš stát umožňuje těmhle šmejdům prakticky dělat si to, co chtějí. Zákony jsou výsměchem těm, co každý den poctivě pracují ( a odvádějí daně).
Klidně bych dal trestní oznámení, pozval bych na ně finanční úřad, inspektorát práce, atd.
Ať se ukážou, jak jsou křišťálově čistí !
O jaký typ směnky se jednalo? Byl možný protest? Pokud ano, uplatnila jste ho?
Proběhlo u soudu směnečné řízení? Přebíráte poštu? Podala jste proti směnečnému platebnímu rozkazu včas námitky? Pokud ne, nabyl právní moci a jedná se o exekuční titul.
Kdo nařídil exekuci? I v tomto oboru existují "šmejdi", kteří si hrají na exekutory.
Zkušenosti jsou fajn, ale který obyčejný člověk má takové znalosti, jaké máte Vy ? Jsme opět u zákonů, které by měly být psané tak, aby je chápal téměř každý člověk.
Představte si, že přijedete s autem se závadou do servisu a automechanik na Vás vychrlí:
- kdy jste naposledy měnila olej ?
- kdy proběhla poslední oprava, případně kontrola - byly nějaké závady ? Jaké ?
- používáte značkové autodíly nebo se spokojíte i s neznačkovými ?
- jezdíte do autorizovaného servisu nebo využíváte i jiné servisy ?
no promiňte, ale podepsat směnku, aniž vím co to obnáší, podepsat smlouvu, aniž si ji přečtu, to není o právní džungli, ale o naprosté negramotnosti. neříkám, že orientace v našich zákonech je snadná, to zdaleka ne, ale tady to je o tom, že je někdo nezodpovědný a lehkovážný... nechtěla jsem napsat přímo hloupý.
Zapomněla jsem odpovědět na vaše otázky ohledně auta.
Stane-li se mi závada, technik ze servisu si přijede pro klíče, auto odveze nebo odtáhne, po opravě auto zaparkuje, vrátí klíče. Všechny opravy a další (čištění vnitřku apod.) jsou zaznamenány v elektronické servisní knížce, ke které mám dálkový přístup.
Ještě nějaký dotaz?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 7. 2021 7:09
Dobrý den, mám dotaz před asi 2 roky jsem přišla o praci tak jsem zkoušela co se dalo a dostala jsem pozvánku na pohovor a na kurz krupierky. Termín pohovoru byl 14.6. Pan byl dost vyrecni a stim ať si to jdu vyzkoušet a po té když jsem váhala tak mě dost vyvyjel nátlak že pospícha a že jediné když vlastně nastoupim do kurzu který začal 12.6. A já na to kývla poté mi dal podestat papiry a já při cestě domů se mi to rozlezelo v hlavě stim že vlastně stejně bych byla bez příjmu. Tak jsem hned psala dopis ze chci odstoupit poslala jsem mu to i Na email. A bez reakce.. A nedávno jsem dostala exekuci na plat z důvodu že jsem podepsala směnku na 40tis. Což jsem vůbec nevěděla. Tak je to platné když první schůzka byla 14.6 a smlouva byla s datumem 12.6.