Nenapsala jste, jestli je vdaná a má děti. Na insolvenci se sráží jako na přednostní pohledávku.
Do datové schránky zatím nepřišlo nic, číslo účtu insolvenčního správce máme ze sdělení, které posílám soudu (zveřejněno v insolvenčním rejstříku). Usnesení mám pouze z veřejného insolvenčního rejstříku, který je na internetových stránkách, kde soud vyzývá dlužníkovi věřitele, aby do 2 měsíců přihlásili pohledávky (asi do 20.8.2021 teď nemám doklady u sebe). Zatím je jen povoleno oddlužení. PDěkuji
Tak to ne, pokud firmě nepřišlo to konečné Usnesení, tak řízení ještě není u konce, to oddlužení ještě schválené nemá. Nebudete tedy srážet pro insolvenčního správce.
Budete srážet ve prospěch exekuce (exekucí), které jsou na řadě, nevím, zda u ní evidujete jen nepřednostní nebo i přednostní. Prostě srážka se provede pro tu exekuci, pro kterou se provést má (nebo více exekucí, podle toho jaké jsou a jaké mají pořadí), ale dotyčnému exekutorovi ty peníze nezašlete, budete je deponovat. A teprve až bude ta insolvence schválena a do firmy přijde Usnesení, budete srážet dle Usnesení a odesílat ins.správci. A insolvenčního správce zkontaktujete s dotazem, co udělat s těmi deponovanými penězi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
20. 7. 2021 8:53
Dobrý den,
mám dotaz zaměstnankyně, která pracuje na zkrácený úvazek dostane v červenci odměnu. Do této doby měla nízký příjem i ke srážení exekucí. Čistá mzda bude 14 341,- Kč. Od 1.7.2021 má povoleno oddlužení-insolvenci. Jak mám teď postupovat a podle jakého výpočtu? Mám jí strhnout částku jako v případě exekuce a zatím ji doponovat na našem účtu, než bude rozhodnuto jakým způsobem bude splácet insolveci? Jakým výpočtem postupovat? Má insolvenční správce povinnost mě informovat? Děkuji Lenka