BusinessCenter.cz » Diskuse » Pronájem bytu osv plnění a faktura na vstupu přenesená daň povinnost
Pronájem bytu osv plnění a faktura na vstupu přenesená daň povinnost
karkul
(neregistrovaný)
22. 7. 2021 11:02
Dobrý den zkušení,
pronajímám byty soukr osobám, jsem plátce DPH a mám osvobozená plnění bez nároku na odpočet DPH na vstupu. Přišla faktura za stavební opravu bytu, kde je režim přenesení daňové povinnosti. Vím, že na vstupu nesmím nic odečíst, ale musím odvést jako konečný příjemce celé DPH. Nevím ale, kam to mám napsat v přiznání a hlavně co koeficient, jestli nebudu muset nějak přepočíst. děkuji za odpověď Jana
Dobrý den, paní Jano, připojím se k dotazu : kam prosím přeúčtovat dph z účtu 349, když si jej nemůže nárokovat? Jsme FO,. Můžu na účet 548 nebo rovnou na 491. Moc děkuji
22. 7. 2021 11:02
Dobrý den zkušení,
pronajímám byty soukr osobám, jsem plátce DPH a mám osvobozená plnění bez nároku na odpočet DPH na vstupu. Přišla faktura za stavební opravu bytu, kde je režim přenesení daňové povinnosti. Vím, že na vstupu nesmím nic odečíst, ale musím odvést jako konečný příjemce celé DPH. Nevím ale, kam to mám napsat v přiznání a hlavně co koeficient, jestli nebudu muset nějak přepočíst. děkuji za odpověď Jana