Pokud prodávám služby, tak
1.) dle §20a přiznávám daň ke dni uskutečnění zdanitelného plnění
2.) den uskutečnění zd.pl. je dle § 21 (3) to, co nastane dříve. .... takže pokud se rozhodnu před poskytnutím služby vystavit přímo d. doklad, tak můžu
Jestliže vystavím zálohovou faktur v 7/21, v 7/ 21 je uhrazena, v 7/ 21 vystavím d.d. k záloze a případně službu v7/ 21 i provedu- tedy vystavím konečný d.d. na plnění, pak to je spousta papírů a času ... proč, když můžu využít §21 (3).
jinak nevím, k čemu by ten odstavec byl
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
22. 7. 2021 14:45
Dobrý den,
s účetnictvím začínám a tak prosím o radu, děkuji.
Potřebuji pochopit princip vystavení zálohovky a navazujících dokladů a mám v tom trochu zmatek, tak prosím o vysvětlení.
1. vystavuji zálohový doklad na službu v marketingu, např. k datu 26.7. se splatností 3 dny
2. platba přijde 29.7., tak vystavím doklad o přijaté platbě s datem DUZP 29.7.
3. služba bude provedena ale až následující měsíc, např. 3.8. - a tady tápu, jaký doklad vystavit. Bude se jednat o zúčtovací doklad s plněním k 3.8., kde už vyjádřím pouze základ, a o DPH už se vůbec nezmiňuju, jelikož je to jsem vyjádřila v dokladu o přijaté platbě?
Moc děkuji za pomoc, opravdu jsem v tom ztracená.
Eifos