Hlavní navigace

Starobní důchod, chybějící doba pojištění

  • (neregistrovaný)

    27. 7. 2021 11:47

    Vážení, prosím, je někdo schopen mi poradit, ani na OSSZ moc ochoty nemají...
    Jsem ročník 1956 a důchodový věk jsem dovršil loni. Problém je v tom, že v mém výpisu potřebné doby pojištění (35let) mi chybí doba mého zaměstnání kolem roku 1975 (v délce 3 roky) - dříve JZD, které dnes již neexistuje. Jak bych měl postupovat? Nebo budu muset ještě 3 roky pracovat bez možnosti přiznání důchodu? Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 7. 2021 11:54

      Mirek22 (neregistrovaný)

      Musíte dohledat ty 3 roky
      Pokud nemáte žádné doklady, smlouvy nebo jiná potvrzení, umožňuje ČSSZ doložit tuto práci mimořádným svědectvím bývalých spolupracovníků. V takovém případě se dokládá čestné prohlášení minimálně dvou osob, které mohou vaši práci dosvědčit.

      Nevím odkud jste - ale doklady by měli být uloženy někde v archivech -Brno ?!!

    • 28. 7. 2021 13:17

      AM (neregistrovaný)

      Dokladem o době zaměstnání by mohl být i zápočtový list z JZD. Dříve se originál předával následujícímu zamětnavateli, takže by se u něho mohl nacházet v jeho archívu (pokud už zaměstnavatel nebyl také zrušený).
      OSSZ místně příslušná družstvu v Živanicích by Vám měla podat informaci, kde se nachází archív zrušeného JZD. Pokud nebudete úspěšný v archívech, pak nastupuje výše uvedená možnost svědectví dvou osob, které v té době byly starší 18ti let. Vaše OSSZ by Vám měla být nápomocná a poradit Vám, jaký tiskopis, kdo může být svědkem, jak zajistit podpisy, atd.
      Přeji hodně štěstí a zdraví!

    • 2. 8. 2021 0:00

      JirkaZ (neregistrovaný)

      Archiv je v Zámrsku u Pardubic.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).