Mam povinnost vystavit daňový doklad ke každé objednávce bez ohledu na viz výše a odvest DPH nebo pouze z tech opravdu uhrazenych? Cetka jsem ze daňovy doklad se vystavuje k uskutečněnému plnění tzn. co nastane dříve, pripsanim platby na úcet nebo převzetím zboží takže to chápu tak ze pokud objednavku neprevzal nebo nrzapkatil tak k plnění nedoslo a danovy doklad k obj. nevystavuju a tedy ani neodvadim DPH?
Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
30. 7. 2021 10:58
Dobry den, začla jsem v době covidu provozovat eshop a pokud zákazník nepřevezme zboží (byť mám uvedeno ve VOP že je povinen převzít) nebo neuhradí převodem objednávku, nevystavuji fakturu-daňovy doklad k této objednávce. Jenže přemyslim jestli postupuji spravně, když v VOP mam uvedeno ze je objednávka závazná?
Neměla bych vystavovat FA-daňový doklad rovnou na všechny objednávky ať už převezmou, zaplatí nebo ne?
Děkuji za objasnění.