Zdeni, pokud budete chtít, aby za vás ostatní prováděli výpočty, tak se to sama nikdy nenaučíte počítat. Což by byla velká škoda a myslím si, že i ostuda mzdové účetní. Takže moje rada: spočítejte si to sama a napište potom, jak vám to vyšlo, někdo z nás vám to potom zkontroluje, zda to máte správně.
dotaz píši kvůli tomu, že mne znejistil náš zaměstnanec s požadavkem o proplacení celého nároku dovolené. Svůj požadavek měl podložen jasným doporučením referentky z ÚP.
Spíše jsem položila svůj dotaz špatně. Měla jsem jej lépe popsat.
Zaměstnanec s počátkem nemoci od 24.2.21 má tedy nárok na 22 hodin .Je to v pořádku?
řeší se to v §216 odst. 3
Ano, nárok je na 22 hodin.
1.1. - 23.2. 38 směn x 8 hodin = 304 hodin/40 = 7,6 zaokrouhleno dolů je 7 týdenních pracovních dob
7/52 x 160 21,54 zaokrouhleno nahoru = 22 hodin dovolené.
Aby se mu mohla započítat nemoc, jako náhradní doba, musel by odpracovat alespoň
dvanáctinásobek stanovené týdenní pracovní doby t. j. 480 hodin, on ale odpracoval pouze 304 hodin.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 8. 2021 8:29
Dobrý den. Zam od 8.2.2021 nemoc. Konec PP 31.7.2021. Další od 24.2.2021 nemoc. Konec PP 31.7.2021.
Na kolik dní dovolené mají nárok?
Děkuji za pomoc.