Hlavní navigace

BOZP a lékařské prohlídky

  • (neregistrovaný)

    3. 8. 2021 16:07

    Dobrý den, prosím Vás, jak často by měl být zaměstnanec chodit na lékařské periodické prohlídky?
    A jak často by měl prosím absolvovat školení BOZP?
    Děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 8. 2021 21:55

      Tomáš Neugebauer (neregistrovaný)

      Váš dotaz je natolik obecný, že na něj nelze dát přesnou odpověď.

      Problematika pracovnělékařských prohlídek zaměstnanců je poměrně složitá a bez informací o jaký výkon práce, resp. prací, se jedná a do jaké kategorie je zaměstnavatelem zařazena není možné uvést lhůtu periodické prohlídky. Podrobnější informace o problematice prohlídek můžete nalézt na stránce: http://bozppo-neu.cz/?page_id=3401

      Obdobné je to u tzv. školení BOZP. Bylo by nutné uvést, co si pod tímto pojmem přesně představujete – školení o právních a ostatních předpisech k zajištění BOZP, seznámení s riziky a zaměstnavatelem přijatými opatřeními, odborná profesní školení BOZP, školení požární ochrany atd. Pokud pouze "obecné" školení o právních a ostatních předpisech k zajištění BOZP, tak si četnost jejich opakování, jakož i jejich obsah, stanovuje sám zaměstnavatel. Opět podrobnější informace o problematice můžete nalézt na:
      http://bozppo-neu.cz/?page_id=995
      http://bozppo-neu.cz/?page_id=3130

      Poznámka pro některé čtenáře: Uvedené odkazy neslouží jako má reklama, neboť nejsem poskytovatelem služeb v oblastech BOZP a PO. Slouží pouze pro poskytnutí podrobnějších informací o problematice.

    • 4. 8. 2021 15:11

      Aion (neregistrovaný)

      Nemusí se jednat pouze o reklamu na poradenské služby, ale i o publikační činnost. Vlastním nakladatelství a tak vím, jak se vybírají autoři.

    • 4. 8. 2021 17:06

      Tomáš Neugebauer (neregistrovaný)

      Opět se mýlíte. Nepropaguji zde publikace žádného nakladatelství, ani články nějakého vydavatele. Pouze odkazuji na svůj soukromý web, tedy na web fyzické nepodnikající osoby, na kterém zdarma poskytuji řadu různých informací. Kdyby mi šlo o reklamu, tak jistě využiji vhodnějšího prostředku. Ale já nemám, co bych v reklamě nabízel. Nenabízím poradenské služby, ani publikační činnost.

    • 4. 8. 2021 15:06

      Jana (neregistrovaný)

      Moc Vám děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).