1. třetinu budete posílat na nepřednostní exekuci č. 3 a 2. třetinu + částku zabavitelnou bez omezení budete posílat na předností exekuci. Deponovanou částku bych již tímto způsobem rozdělila.
Až dosrážíte na exekuci č. 3, tak budete srážet pouze na přednostní pohledávku. Až se tato dosráží, teprve pak přijde na řadu exekuce č. 2.
Jelikož nemáte zápočtový list, tak by jste měla po zaměstnanci požadovat čestné prohlášení kolik má exekucí a požadovat doložení exekučních příkazů. Pořadí se může ještě obdržením jiných exekucí změnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2021 6:25
Prosím o radu, mám tři exekuce na jednu pracovnici. Nemá zápočtový list.
1 . exekuční příkaz přišel v červnu - přednostní-deponovala jsem částku z výplaty za červen-právní moc nabyl 12.7.2021 - jsme 1. plátce
2. exekuční příkaz přišel 19.7.21 - nepřenostní-ještě nemám nabytí právní moci-jsme 1. plátce
3. přišlo Usnesení 20.7.2021 - nepřednostní - rozhodné datum pro určení pořadí-doručení 1.plátci - je r. 2017
Takže, deponovanou částku z června pošlu přednostní pohledávce, částku sraženou za červenec - 2. třetinu na přednostní pohledávku a 1. třetinu na nepřednostní č.3 ? Až splatí pohledávku č.3 budu 2. i 3. třetinu posílat na přednostní? Je to tak správně? Úplně jsem se do toho zamotala, nikdy jsem exekuci neřešila. Děkuji